Nu la fel s-a întâmplat în cazul Carlei, 45 de ani, care şi-a văzut visul cu ochii. Deşi se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, femeia a reuşit să ajungă pe vârful Tâmpa şi să se bucure de priveliştea vieţii ei.

Tatăl Carlei Ciolan, mai mulţi salvamontişti şi voluntari au ajutat-o pe Carla, care este paralizată din naştere, să ajungă pe muntele pe care îl vedea doar de la fereastra casei în care locuieşte. Odată ajunsă sus, Carla a petrecut una din cele mai fericite ore din viaţa ei.

„Ca orice om care nu poate să meargă, îşi dorea foarte mult să vadă şi ea oraşul de sus”, a spus Ionică Ciolan, tatăl femeii.

„Îmi doream foarte mult să ajung aici, sus, era una dintre cele mai mari dorinţe ale mele. Mă simt bine, e aer curat, totul e în natură şi totul e atât de frumos! De acasă, eu văd Tâmpa de pe balcon, dar nu e tot aia ce vezi de pe balcon şi ce e în natură, aerul curat”, spune Carla.

Ca să poată ajunge pe Tâmpa, Carla a fost nevoită să urce cu tot cu fotoliu rulant în telecabină. Problemele începeau abia la sosirea la Panoramic, deoarece pe munte nu există trotuar şi deplasarea cu un asemenea mijloc este anevoioasă.

„Era una dintre cele mai mari dorinţe fiindcă eu nu pot sa merg şi e mai greu pentru mine să merg, altceva e când mergi tu, pe picioarele tale şi alta e când te duce că ai plăcerea să mergi”, a mai spus Carla.

Acţiunea a început prin solicitarea familiei către Primăria Braşov făcută pe o reţea de socializare. În momentul acela, Agenţia Metropolitană Braşov, împreună cu salvamontişti şi cu voluntari, au venit în ajutorul Carlei, pentru a-i oferi protecţia şi atenţia necesară pe tot parcursul drumului.

„Ce m-a impresionat pe mine cel mai mult e faptul că sunt oameni sănătoşi, oameni foarte viguroşi care nu vor să iasă în natură, iar această doamnă, care dorea din tot sufletul să pună piciorul pe Tâmpa, pentru că ea a văzut Tâmpa numai pe fereastră. Carla a dovedit că orice persoană îşi doreşte un lucru, cu multă ambiţie şi cu ajutorul celorlalţi îl poate realiza, indiferent dacă este un om sănătos sau o persoană cu dizabilităţi. Acum, că drumul a fost deschis, cu siguranţă vor exista şi alte persoane care vor vedea Braşovul de la înălţime, chiar dacă o dizabilitate le pune piedici în îndeplinirea unui asemenea vis”, a declarat Viorel Mihai, de la Aria Protejată Muntele Tâmpa.

La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News