În funcţie de vârstă şi de decizia învăţătorilor ori a diriginţilor, elevii pot lua lecţii de olărit sau ceramică, teatru/actorie/ improvizaţie, scriere narativă, tir cu arcul, pot face vizite la muzeu, în natură sau în peşteri.
De experienţe inedite au parte câteva sute de elevi din Cluj-Napoca, pe care cadrele didactice îi duc să viziteze penitenciare, instanţe de judecată ori baze militare. Judecătorul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Cristi Danileţ, a anunţat pe pagina sa de Facebook că va însoţi copiii unei şcoli la secţia exterioară a Penitenciarului Gherla, dar şi în Palatul de Justiţie.
“Am încurajat colegii judecători să primească elevi în instanţe sau să se deplaseze ei înşişi în şcoli. Eu voi conduce două clase de copii de la Şcoala Liviu Rebreanu din Cluj-Napoca şi vom vizita Penitenciarul Gherla – secţia exterioară pentru femei şi minori din Cluj-Napoca, precum şi Palatul de Justiţie. Copiii vor vedea astfel cine asigură aplicarea legii, cum îşi caută dreptatea oamenii şi cum sunt sancţionaţi cei care nu respectă regulile”, afirmă Danileţ.
Şi la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii sunt aşteptaţi elevi şi profesori din întreaga ţară, curioşi să vadă avioanele MIG 21 sau elicopterele PUMA SOCAT.

Clasa s-a mutat la Doroftei

Mai mulţi elevi ai Şcolii Gimnaziale din Pufeşti, Vrancea, au profitat de “Săptămâna Altfel” pentru a face cunoştinţă cu Leonard Doroftei. Campionul mondial de box i-a primit în vizită pe puşti şi le-a arătat medaliile pe care le-a câştigat de-a lungul carierei.
“Am vrut să le arăt copiilor ce înseamnă să fii campion. Maestrul Doroftei poate fi un exemplu pentru elevii mei. Este un om cu o modestie deosebită şi de o mare valoare”, a declarat profesor dr. Nicolae Damian, directorul şcolii.

Urmărește-ne pe Google News