Apărătorii lui Vlad Pascu vor să dovedească faptul că infirmitatea unuia dintre supraviețuitori a fost cauzată de un medic rezident, nu de către puștiul drogat care conducea mașina, cu mare viteză. Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă una dintre familiile victimelor, a explicat ce este în neregulă cu desfășurarea acestui caz.

„INML vine şi dă un răspuns absolut fantasmagoric”

„Amânarea era cumva previzibilă. În legătură cu ceea ce suntem extraordinar de şocaţi este faptul că, după ce am aşteptat vreme de două, trei luni de zile de la momentul la care s-a dispus expertizarea, INML vine, cel puţin cu privire la Ionescu Cristina, şi dă un răspuns absolut fantasmagoric, respectiv, leziunile traumatice au determinat infirmitatea”, a declarat avocatul.

„Păi cred că lucrul ăsta l-aţi observat cu toţii că au determinat infirmitatea doar că lucrurile devin şi mai şocante în momentul în care citeşti obiecţiunile depuse de către Vlad Pascu. Pentru că se sugerează în aceste obiecţiuni, şi pe care bineînţeles că trebuie să le combatem şi să depunem şi noi altele, la rândul nostru, că infirmitatea ei ar fi fost determinată de către intervenţia unui medic rezident din Spitalul Mangalia, atunci când a fost dusă şi practic s-a efectuat prima intervenţie chirurgicală.

O ipoteză absolut halucinantă, repet, pe care în momentul de faţă apărarea lui Vlad Pascu, bineînţeles prin medicul legist, a ridicat-o în faţa instanţei de judecată”, a mai declarat avocatul Adrian Cuculis.

Vlad Pascu / FOTO: George Călin / Inquam Photos

Ce judecător a preluat cazul

Dosarul este judecat de Carmen Claudia Berevoescu, care a preluat acest caz la sfârşitul lunii mai, după ce judecătoarea desemnată iniţial, Ioana Ancuţa Popoviciu, s-a transferat la Judecătoria Constanţa.

În noaptea de 18/19 august anul trecut, Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de tineri care mergeau pe marginea drumului ce leagă Vama Veche de 2 Mai. În urma impactului, doi tineri au murit și alţi trei au fost răniţi.

Cei doi adolescenți care și-au pierdut viața în tragicul eveniment de la 2 Mai, Roberta Dragomir și Sebastian Olariu, erau studenţi la Facultatea de Geografie din Bucureşti. Vlad Pascu conducea mașina tatălui său, un Mercedes de epocă decapotabil. După accident, tânărul de 19 ani a fost testat pentru droguri şi a ieşit pozitiv la cocaină, amfetamine, metamfetamine şi ecstasy. Din 19 august anul trecut, el se află în arest preventiv, iar acum e închis la Penitenciarul Poarta Albă.

Urmărește-ne pe Google News