Potrivit minutei instanței, PSD trebuie să îi plătească lui Voiculescu 25.000 de euro daune morale pentru o postare Facebook din 23 noiembrie 2023. De asemenea, judecătorii obligă PSD să retragă postarea din 23 noiembrie și să facă publică hotărârea instanței.

„Obligă pârâtul la publicarea, pe propria cheltuială a acestuia, a dispozitivului prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicaţii de circulaţie naţională, pe site-ul pârâtului PSD şi pe reţelele se socializare Facebook şi Telegram. Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamantului de obligarea a pârâtului să înceteze pe viitor orice pretinse afirmaţii defăimătoare la adresa reclamantului”, se indică pe portalului instanțelor de judecată, citat de Hotnews.

Tribunalul București este prima instanță sesizată în acest caz, iar PSD poate face apel în 30 de zile.

Vlad Voiculescu acuză o „campanie denigratoare” derulată împotriva sa

Voiculescu, vicepreşedinte al USR, și-a anunțat victoria în procesul intentat împotriva PSD într-o postare pe pagina de Facebook, și a dat exemplu de câteva dintre afirmațiile lansate de PSD la adresa lui pe tema achiziţiei de vaccinuri, pe vremea când ocupa funcția de ministru al sănătății.

„Pentru minciunile oribile la adresa mea – cele cu «miliardul furat din vaccinuri» – PSD este obligat de instanţă să îmi plătească despăgubiri în valoare de 25.000 euro cu titlu daune morale. Mai mult, instanţa obligă pârâtul să retragă postările mizerabile de pe Facebook şi să publice, pe propria cheltuială, dispozitivul prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicaţii de circulaţie naţională, pe site-ul pârâtului PSD şi pe reţelele se socializare Facebook şi Telegram”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Voiculescu mai spune că în ultima jumătate de an, „aceste atacuri ale PSD și PNL au luat forma unei campanii denigratoare derulate împotriva mea”.

„Am sesizat instanțele de judecată cu privire la acest fapt, iar Tribunalul București a sancționat comportamentul PSD și afirmațiile de genul „omul cu miliardul”, „tunul de 1 miliard de euro”, „i-a închis în case pe români ca să poată fura”, „penal”, „infractor”, obligând PSD la plata sumei de 25.000 de euro cu titlu de daune morale și la retragerea articolelor denigratoare de pe platformele sale, alături de publicarea dispozitivului hotărârii”, a mai scris Voiculescu.

Vlad Voiculescu, urmărit penal de DNA

DNA a deschis în noiembrie 2023 un dosar penal împotriva lui Vlad Voiculescu, Florin Cîțu, Ioana Mihăilă și Andrei Baciu, într-un dosar cu acuzații de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, în legătură cu achiziția vaccinurilor COVID.

Toți inculpații au respins acuzațiile. Dosarul nu a fost trimis încă în judecată.

Vlad Voiculescu este urmărit penal „pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, şi complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave”, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri în pandemie, a anunțat DNA pe 8 decembrie 2023.

Procurorii DNA îl acuză că pe 10, respectiv 18 martie 2021, „cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 14.445.798 doze de vaccin (Pfizer și Moderna), în condițiile în care ar fi cunoscut faptul că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane și că dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane”.

De asemenea, Voiculescu este suspectat că a întocmit un memorandum aprobat la data de 19 aprilie 2021 de către fostul premier Florin Cîțu, „care ar fi avut ca urmare tranzacționarea și ordonanțarea la plată a achiziției, în plus, a unei cantității de 4.260.269 doze de vaccin Pfizer”.

Urmărește-ne pe Google News