„Relaxat sâmbătă dimineața, am zis să verific ce a mai glăsuit liderul echipei câștigătoare, urmașul Brătienilor, cel mai mare dușman al PSD”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook, sâmbătă, 6 noiembrie.

Și a continuat: „Pare că premierul demis al țării nu prinde foarte bine în România dar la nivel internațional rupe! Atât în spațiul ex-sovietic cât și în Vietnam!”.

În sprijinul afirmațiilor sale, Vlad Voiculescu a făcut o captură video.

Până în acest moment, postarea video a lui Florin Cîțu, la care face trimitere Vlad Voiculescu, a adunat peste 1,7 mii de reacții.

Este vorba despre o intervenție live, cu o durată de 5 minute, în care premierul demis a vorbit despre negocierile pentru formarea guvernului, după discuțiile dintre PNL și PSD de la Parlament.

Și Cioloș a acuzat PNL că „a plătit o campanie online” pentru a da vina pe Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu

Pe 20 octombrie, după ce Guvernul său a picat testul votului în Parlament, președintele USR Dacian Cioloș a transmis pe Facebook că „dacă cineva își închipuie că noi ne vom așeza la masă cu Florin Cîțu în timp ce el face campanii mincinoase online sau pentru că repetă la infinit să mergem la PSD și AUR, fie nu știe ce vorbește, fie a ajuns să creadă în propriile minciuni”.

„I-am costat mulți bani pe cei de la PNL. După ce au produs flyere mincinoase și le-au împărțit prin țară în campania electorală, acum au plătit o întreagă campanie online prin care încearcă să arunce vina pandemiei pe Ioana Mihăilă și pe Vlad Voiculescu. Este pur și simplu de neînțeles ce dorește în realitate acest partid care, pe de-o parte, ne trimite mesaje de împăcare, în timp ce în public continuă cu dezinformări de cea mai joasă speță”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Tensiuni mai vechi între Voiculescu și Cîțu

Florin Cîțu (PNL) și Vlad Voiculescu (USR) au avut o relație tensionată după învestirea Guvernului, în decembrie 2020.

În luna februarie a acestui an, șeful Guvernului a vorbit pentru prima dată despre nemulțumirile lui Vlad Voiculescu referitoare la bugetul pentru Ministerul Sănătății pe 2021. „Toate aceste discuții în spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget, ori vor doar să facă scandal și atât”, spunea Florin Cîțu atunci.

Pe 8 martie, Cîțu a anunțat autosesizarea Corpului de Control cu privire la publicarea de către instituția condusă pe atunci de Vlad Voiculescu a datelor legate de numărul de teste COVID efectuate pe fiecare judeţ.

Conflictul dintre cei doi s-a acutizat după ce, pe 14 aprilie, fostul ministru al sănătăţii Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu.

Decizia a fost luată după situaţia de la Spitalul „Victor Babeş”, unde trei pacienți cu COVID-19 au murit din cauza unei defecțiuni la TIR-ul ATI, şi după ordinul intempestiv de carantinare emis de Ministerul Sănătăţii pe 13 aprilie.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News