„Anul acesta, pe fondul penuriei globale de alimente, va trebui să fim mai atenți la livrările de alimente în străinătate și să monitorizăm în special condițiile acestor exporturi către țările care duc o politică ostilă împotriva noastră”, a spus Putin la televiziunea publică.

Vladimir Putin a dat asigurări că producția națională de alimente acoperă „pe deplin” nevoile țării, subliniind totodată „potențialul agricol” al Rusiei.

Liderul de la Kremlin a cerut, de asemenea, stabilirea de „obiective clare” pentru găsirea de produse substitutive după suspendarea în Rusia a multor importuri, legate de sancțiuni. El a ordonat, de asemenea, consolidarea producției de utilaje agricole în Rusia.

Multe țări se confruntă în prezent cu creșteri majore ale prețurilor la alimente, inflație accentuată de conflictul dintre Rusia și Ucraina, doi furnizori-cheie de alimente de bază din lume, inclusiv cereale și uleiuri. Vizând lanțul de aprovizionare și instituțiile financiare rusești, sancțiunile occidentale îngreunează și exportul de îngrășăminte, Rusia fiind unul dintre cei mai mari producători din lume, ceea ce ar putea crește și mai mult inflația, arată sursa citată.

Marţi, 5 aprilie, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat noi sancțiuni contra Rusiei, afirmând că este important ca UE să mențină „o presiune maximă asupra lui Putin și a guvernului rus în acest moment crucial”.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

 
 

Urmărește-ne pe Google News