„Regimul de la Kiev, prin acțiunile sale, s-a pus, de fapt, la același nivel cu formațiunile teroriste internaționale, cu cele mai odioase grupuri. Este pur și simplu imposibil să lași crimele de acest gen fără răspuns. În această dimineață, la propunerea Ministerului Apărării și conform planurilor Statului Major al Rusiei, a fost efectuată o lovitură masivă cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune, pe mare și pe uscat, care au vizat infrastructură de energie, comandă militară și comunicații, facilități ale Ucrainei”, a spus președintele rus.

Vladimir Putin a avertizat Kievul că, dacă autoritățile ucrainene vor încerca să continue să comite atacuri teroriste pe teritoriul Federației Ruse, răspunsurile vor fi dure.

„Dacă încercările de a comite atacuri teroriste pe teritoriul nostru vor continua, răspunsurile Rusiei vor fi dure și ca amploare vor corespunde nivelului de amenințări prezentate de Federația Rusă”, a declarat șeful statului, luni, la o întâlnire operațională cu membrii Consiliul de Securitate al Rusiei, declarația fiind preluată de TASS.

Pe 10 octombrie, zeci de rachete rusești au lovit marile orașe ale Ucrainei. S-a întâmplat la Kiev, Ivano-Frankivsk, Lvov, Ternopil, Odesa, Harkov, Dnipro și în alte așezări. Oficiali ucraineni au anunțat că e vorba despre 83 de rachete lansate de forțele ruse din Marea Caspică.

„Dacă vorbim de întreaga Ucraine, atunci, pe lângă Kiev, s-au înregistrat lovituri în alte 14 regiuni. În total, de acum, putem vorbi despre zece morți și aproximativ 80 de răniți în toată Ucraina, ca urmare a loviturilor cu rachete rusești.”, a spus șefa Poliției Naționale din Ucraina, Marana Reva.

Potrivit Kyiv Digital, raidul aerian, în toată Ucraina, a durat mai mult de cinci ore și jumătate.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News