„Dacă atacurile împotriva Rusiei vor continua, răspunsul va fi dur. Răspunsurile vor fi de aceeași amploare ca și amenințările la adresa Rusiei. În cazul unor noi încercări de a comite acte teroriste pe teritoriul nostru, răspunsul Rusiei va fi dur”, a spus Vladimir Putin.

Declarațiile vin după primele atacuri efectuate de forțele ruse asupra Kievului, din luna iunie. Atacurile au fost confirmate de Vladimir Putin, care a spus că au fost folosite „arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune”.

Duminică, președintele rus a acuzat Ucraina că se află în spatele exploziei și că a comis „un act terorist”. „Nu există nicio îndoială că acesta este un act terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile de o importanță critică a Federației Ruse. Autorii, executanții și beneficiarii – serviciile secrete ale Ucrainei”, a afirmat Vladimir Putin.

Luni, în ședința de Consiliu de Securitate, Vladimir Putin a acuzat Ucraina că pregătește alte „atacuri teroriste”, fără a oferi însă dovezi, potrivit publicației ruse Kommersant. Astfel, liderul de la Kremlin a spus că Ucraina încearcă să submineze unele porțiuni ale gazoductului Turkish Stream, prin care Rusia transportă gaze în Turcia.

„Au fost comise o serie de atacuri teroriste și tentative de infracțiuni similare împotriva instalațiilor de energie electrică și a infrastructurii de transport a gazelor din țara noastră, inclusiv o încercare de a submina una dintre secțiunile sistemului de transport al gazelor Turkish Stream”, a spus Vladimir Putin.

De asemenea, liderul rus a mai acuzat Ucraina că „a acuzat trei atacuri teroriste împotriva centralei nucleare Kursk, subminând în mod repetat liniile de înaltă tensiune ale centralei electrice”.

Kommersant amintește că, pe 22 septembrie, FSB, serviciul secret al Rusiei, a anunțat că a reținut un rus recrutat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Agenția a susținut că suspectul pregătea un atac terorist asupra gazoductului rusesc prin care a fost furnizat gaz Turciei și Europei. Atunci FSB nu a precizat despre ce fel de gazoduct este vorba. Gazul este pompat prin Turcia către Europa prin Turkish Stream și Blue Stream.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News