Ivan Jdanov, un colaborator al opozantului rus Aleksei Navalnîi, a fost primul care a sesizat acest lucru, într-o postare pe pagina sa de Twitter.

Anul trecut, Jdanov, care locuiește în străinătate, a încălcat o hotărâre anterioară a instanței, infracțiune care poate fi pedepsită cu până la doi ani de închisoare. El a fost arestat în lipsă și dat în urmărire.

Ulterior, a existat un val de glume despre Putin pe rețelele sociale, a sesizat ziarul ucrainean Obozrevatel. „Îi este frică chiar și de gărzile lui de corp?” sau „Ce i-a fost plantat pe spate, sub jachetă? O vestă antiglonț sau o placă memorială?”, au fost două dintre comentarii.

După ce s-a speculat că, în timpul discusului, lângă Vladimir Putin se aflau „actori”, presa de stat a precizat că au fost militari care s-au remarcat în timpul „operațiunii speciale din Ucraina”.

În acest context au apărut și alte fotografii care arată că Putin ar putea purta o vestă antiglonț. „Unde unde este casca pe capul lui Putin? Mărimea nu se potrivea?”, a fost ironic un comentator.

Nu este prima oară când Putin este bănuit că poartă vestă antiglonț cu ocazia mesajului de Anul Nou.

Kremlinul, anul trecut, răspunzând acelorași bănuieli: „Ați băut cam mult”

Anul trecut, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a susținut ca utilizatorii Twitter care au distribuit aceste afirmații s-ar putea să fi exagerat cu băutura de sărbători. „Este un nonsens total”, a declarat el, citat de presa rusă, adăugând că unele persoane care au scris în online „au băut în mod clar câteva pahare”.

„Sănătatea președintelui este o chestiune de securitate națională”, a transmis Kremlinul, potrivit Meduza , completând că Putin nu va comunica curând cu jurnaliştii „ca înainte de pandemie” din cauza gripei şi „mutaţiilor coronavirusului”. În 2022, Putin a anulat pentru prima dată conferinţa sa de presă anuală de la final de an

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

 
 

Urmărește-ne pe Google News