O sursă familiarizată cu modul de gândire al Kremlinului a susținut că Moscova a reușit să slăbească armata ucraineană și a obținut controlul asupra teritoriului care leagă Rusia continentală de Crimeea anexată.

Inițial, liderul rus Vladimir Putin a dat start invaziei, la 24 februarie 2022, cu scopul de a „denazifica și demilitariza” Ucraina. Însă, confruntându-se cu rezistența forțelor ucrainene, Moscova și-a îndreptat atenția asupra cuceririi regiunilor sud-estice ale țării. 

Agenția de știri Reuters a transmis că Vladimir Putin a fost „vizibil nemulțumit” în timpul unei întrevederi recente cu oficiali economici de top, unde i s-a adus la cunoștință că împrumuturile menite să țină în frâu inflația au sufocat în același timp investițiile private.

Ba mai mult, presiunea economică i-ar fi făcut pe unii membri ai elitei ruse să susțină negocierea unei soluții la conflictul actual.

Kremlinul nu a reacționat la articolul publicat de agenția de știri Reuters și nu se știe dacă preocupările economice ale dictatorului rus ar putea influența orice decizie de retragere a soldaților din Ucraina.

În anul 2023, președintele rus l-ar fi asigurat pe omologul său chinez Xi Jinping că războiul va mai dura cel puțin cinci ani, deși situația pare să se fi schimbat de când Donald Trump a fost ales președinte al SUA.

Felix Baumgartner a murit într-un accident de parapantă. Iubitul Mihaelei Rădulescu avea 56 de ani
Recomandări
Felix Baumgartner a murit într-un accident de parapantă. Iubitul Mihaelei Rădulescu avea 56 de ani

Reacția Rusiei la ultimatumul dat de Donald Trump

În timpul campaniei electorale, Donald Trump a dat asigurări că va pune capăt războiului din Ucraina. În plus, președintele SUA a lansat miercuri, 22 ianuarie, amenințări la adresa Rusiei, dar și la adresa altor „țări participante. 

Mai exact, Trump a amenințat Rusia cu taxe, tarife și sancțiuni dacă nu se ajunge curând la un acord pentru încetarea războiului.

O reacție a venit și din partea Moscovei, care a susținut că urmărește „cu mare atenție toată retorica”.

„Observăm cu mare atenție, desigur, toată retorica și toate declarațiile. Notăm cu grijă fiecare nuanță. Rămânem pregătiți pentru dialog, așa cum a menționat de mai multe ori președintele Putin, un dialog bazat pe egalitate și respect reciproc. Un astfel de dialog a avut loc între cei doi președinți în timpul primului mandat al lui Trump. Așteptăm semnale, care încă nu au venit”, a spus Dmitri Peskov în cadrul unei conferințe de presă.

Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.