Într-o întâlnire televizată cu înalți oficiali de securitate și guvernatori regionali, Vladimir Putin a spus că prin incursiunea din regiunea Kursk, Ucraina încearcă să își îmbunătățească poziția de negociere în contextul războiului, dar că nu poate fi vorba de negocieri cu un inamic care vizează civili.
Liderul de la Kremlin a declarat că Ucraina încearcă să încetinească înaintarea Rusiei în alte părți ale frontului de luptă, dar că forțele Moscovei avansează în continuare.
Putin le-a mai spus oficialilor să fie pregătiți ca situația să se înrăutățească înainte de a se îmbunătăți.
„Inamicul va continua să încerce să destabilizeze situația din zona de frontieră, pentru a zdruncina situația politică internă din țara noastră”, a declarat el după un raport prezentat de guvernatorul din Briansk, o altă regiune de frontieră.
„Prin urmare, dacă astăzi regiunea Briansk este relativ calmă, acest lucru nu înseamnă că aceeași situație va rămâne acolo și mâine”, a transmis Putin.
Pierderile forțelor armate ucrainene cresc dramatic, inclusiv în rândul celor mai pregătite unități de luptă, unități pe care inamicul le transferă la granița noastră. Inamicul va primi cu siguranță un răspuns demn, iar toate obiectivele cu care ne confruntăm vor fi, fără îndoială, atinse.
Vladimir Putin a precizat că „principala sarcină a Ministerului rus al Apărării este de a împinge, de a alunga inamicul de pe teritoriul nostru”, potrivit BBC.
Ucraina controlează 28 de localităţi în regiunea rusă Kursk
Guvernatorul regiunii Kursk, Alexei Smirnov, a declarat că Ucraina controlează 28 de localităţi în regiune, iar forţele ucrainene au înaintat 12 kilometri pe teritoriul rus. „Situația rămâne dificilă”, spune Smirnov.
Alexei Smirnov a declarat că până acum au fost evacuați 121.000 de locuitori ai regiunii Kursk, iar alţi 59.000 mai trebuie să plece.
„La 8 august, am început (evacuarea) tuturor celor șase districte de frontieră, plus districtele Bolshoe Soldatskoe și Lgov, deoarece sunt în apropierea unei centrale nucleare. Totalul este de 180.000 de persoane”, i-a transmis guvernatorul lui Putin.
Smirnov îi spune lui Putin că aproximativ 2.000 de cetățeni ruși au rămas în zonele ocupate de forțele ucrainene în Kursk. „Nu știm nimic despre soarta lor”, adaugă acesta.
Sâmbătă seara, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut atacul din regiunea rusă Kursk în premieră, precizând că Rusia a lansat 2.000 de atacuri din regiunea această în această vară și că merita un răspuns.
Un înalt oficial ucrainean a declarat pentru agenția de presă AFP că mii de soldați sunt implicați în operațiune, mult mai mulți decât incursiune raportată inițial de polițiștii de frontieră ruși. Acesta este cel mai mare atac coordonat al forțelor convenționale ale Kievului asupra teritoriului rus.
Citeşte şi:
Armata rusă susține că a oprit înaintarea forțelor ucrainene în regiunea Kursk
Sfantul__Cuvios_Pafnutie • 14.08.2024, 06:29
Întrebarea e câți civili ruși vor supraviețui "eliberării" lor de către armata rusă.
Basiclica • 13.08.2024, 15:04
Pitic *** și criminal ***, ce împingi tu măi pe ucraineni... Tu ai niște *** alcoolici cu care lupți ! Trăiască Ucraina! Huo Putin, ***ul...
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.
PentruPace • 13.08.2024, 11:08
Toti *** astia de pe aici ar trebui sa se informeze ce spune Tratatul de la Minsk, dupa aceea sa comenteze aici *** lor.
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.
Sfantul__Cuvios_Pafnutie • 13.08.2024, 19:44
PentruPace • 13.08.2024, 11:08
Toti *** astia de pe aici ar trebui sa se informeze ce spune Tratatul de la Minsk, dupa aceea sa comenteze aici *** lor.
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.
Vrei să zici diktatul de la Minsk, impus de Liderul Suprem şi acceptat de prostovanii de europeni. E, s-au dus vremurile când Rusia dicta şi toţi dansau în jur ca nu care cumva să se supere Liderul Suprem al Tuturor Rusiilor şi să facă pe lângă oliţă.