Kadîrov are 14 copii, iar soția sa, în vârstă de 44 de ani, participă la activitatea Fundației Akhmat Kadîrov și deține, de asemenea, o funcție în secretariatul soțului ei, notează sursa citată.

Conform decretului prezidențial, titlul a fost acordat și Olgăi Dekhtiarenko, o rezidentă din Districtul autonom Iamalia-Neneția.

Titlul de „Mamă eroină” este considerat în Rusia a fi cel mai înalt grad de distincție pentru femeile care au născut și au crescut 10 sau mai mulți copii.

Acesta este acordat unei femei atunci când al 10-lea copil împlinește un an și dacă există alți copii în viață (ținând cont de cei care au murit sau dispărut «în apărarea Patriei sau a intereselor acesteia, în îndeplinirea sarcinilor militare, oficiale sau civile, precum și ca urmare a unor acte teroriste și situații de urgență», precum și copiii care au murit «din cauza unei accidentări, comoții sau ca urmare a unui accident de muncă»”.

În octombrie, Kadîrov a spus că trei dintre fiii săi, de 16, 15, respectiv 14 ani, au participat la „operațiunea de eliminare a unei zone ocupate” de ucraineni, lângă Kiev, și au adus trei soldați capturați la Groznîi, notează RBC.

Urmărește-ne pe Google News