Cei opt repatriaţi vor primi distincţii de stat, a anunţat Putin. Liderul de la Kremlin le-a spus că patria lor „nu i-a uitat, nici măcar pentru un minut”.

Potrivit agenţiilor de presă ruse, la întâlnirea cu repatriaţii au mai participat şeful serviciului de informaţii FSB, Aleksandr Bortnikov, şeful serviciului de informaţii externe SVR, Serghei Narîşkin, şi ministrul apărării, Andrei Belousov.

Printre cei opt repatriaţi se numără Vadim Krasikov, condamnat de un tribunal german pentru uciderea unui disident cecen la Berlin, şi doi bărbaţi condamnaţi pentru infracţiuni informatice în Statele Unite, Vladislav Kliuşin şi Roman Selezniov.

Printre persoanele repatriate se numără şi doi minori, care sunt copiii unui cuplu de ruşi eliberat de Slovenia, după ce a fost acuzat de spionaj.

Avionul care i-a transportat pe cetăţenii ruşi eliberaţi în cadrul schimbului de deţinuţi a sosit la Moscova de la Ankara. CNN a relatat anterior că în total şapte aeronave au fost implicate în schimbul de deţinuţi, conform datelor de urmărire a zborurilor. Şase dintre zboruri sunt avioane înregistrate în SUA, iar datele de urmărire arată că acestea se îndreptau spre nord-est din capitala turcă şi zburau prin Europa.

Sursă foto & video: Kremlin.ru

Urmărește-ne pe Google News