Actorul american, care deține totodată cetățeniile Rusiei și Serbiei, a primit „Ordinul Prieteniei” pentru „contribuția sa la dezvoltarea cooperării culturale și umanitare internaționale”. Distincția i-a fost înmânată personal de către liderul de la Kremlin.

Steven Seagal (72 de ani) este cetățean al Rusiei din anul 2016. El făcea încă de pe atunci propagandă pentru Kremlin, salutând mai ales anexarea Peninsulei Crimeea.

Acuzații propagandistice și elogii pentru Putin

The Huffington Post observă că actorul american a ținut un nou discurs de propagandă cu ocazia ceremoniei de joi, susținând, printre altele, că războiul din Ucraina a fost „declanșat și finanțat de Occident”, asta deși Vladimir Putin a ordonat invazia, iar Vestul nu a făcut decât să sprijine țara agresată pentru a nu fi ocupată de Rusia.

Într-o tiradă bizară, specifică Kremlinului, el a acuzat Ucraina de toate formele de trafic – persoane, organe, droguri etc. – de dezvoltarea unor laboratoare biologice și de îmbrățișarea „nazismului”. Ucraina spune la rândul ei despre Putin că a instaurat în Rusia un regim cu elemente fasciste. Acest regim are și un termen: „ruscism”.

În plus, Seagal a acuzat presa că este un „monstru” care răspândește minciuni și a spus că „trebuie să-i educăm și luminăm pe cei care nu-și dau seama de ceea ce se întâmplă”.

Majoritatea oamenilor din această încăpere au dat totul din dragoste pentru Rusia și în sprijinul acesteia. Le mulțumesc! Dar, mai presus, spectaculoasa, strălucitoarea, altruista conducere a președintelui nostru pentru țara-mamă nu poate fi calculată și descrisă în simple cuvinte. Vreau să-i mulțumesc personal pentru distincția de astăzi, dar mai ales pentru tot ce a făcut pentru Rusia în lume”, a mai spus Seagal în fața lui Putin, potrivit TVR Info.

Reprezentant al intereselor Kremlinului

În 2018, Steven Seagal a obținut funcția de reprezentant special al Ministerului rus de Externe pentru relațiile umanitare cu SUA și Japonia.

Ulterior, actorul american s-a declarat un reprezentant al intereselor Kremlinului și și-a exprimat dorința de a deveni guvernatorul unei regiuni rusești. Putin încă nu i-a îndeplinit această dorință.

Între timp, Seagal s-a înscris în partidul „Doar Rusia: Patrioți pentru Adevăr”, o formațiune politică naționalistă favorabilă actualei conduceri de la Kremlin.

În vara anului 2022, actorul american s-a dus în zona ocupată de ruși în regiunea Donețk pentru a realiza un film de propagandă.

În 2017, Ucraina a emis pe numele său o interdicţie de intrare în ţară pentru cinci ani din motive care ţin de siguranţa naţională.

Urmărește-ne pe Google News