„Pe 29 februarie 2024, președintele rus Vladimir Putin se va adresa Adunării Federale cu mesajul său anual”, a declarat Serviciul de presă al Kremlinului, într-un comunicat.

Potrivit Constituției Rusiei, președintele „se adresează Adunării Federale cu mesaje anuale despre situația din țară, despre principalele direcții ale politicii interne și externe a statului”.

În aceste mesaje, șeful statului își expune în mod tradițional o evaluare a situației din țară și conturează sarcinile trasate pentru viitor.

La acest eveniment, pe lângă membrii Dumei de Stat și ai Consiliului Federației, sunt invitați de obicei lideri regionali, membri ai guvernului, reprezentanți ai Comisiei Electorale Centrale, Camerei Publice și de Conturi, precum și membri ai clerului și ai companiilor importante de stat.

La începutul lunii februarie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând informația potrivit căreia Putin ar putea transmite un mesaj între 23 februarie și 8 martie, a precizat că nu exclude o astfel de posibilitate.

Liderul Partidului Comunist al Federației Ruse, Ghenadi Ziuganov, a spus, pe 13 februarie, că se așteaptă la anunțarea mesajului la sfârșitul lunii februarie.

Conținutul mesajului este în mod tradițional ținut secret până la anunț. Vladimir Putin a dezvăluit anterior că ar putea fi formulate și convenite noi măsuri de sprijinire a familiilor ruse.

Mesajul anterior a fost transmis în februarie 2023, fiind al 28-lea din istoria modernă a Rusiei și al 18-lea pentru Vladimir Putin.

Acest mesaj va fi transmis cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă, programate, în premieră, pe parcursul a trei zile: 15, 16 şi 17 martie 2024.

Vladimir Putin, 71 de ani, care va candida ca independent, este de aşteptat să câştige aceste alegeri, ce îi vor da posibilitatea de a rămâne în funcția de președinte al Federației Ruse până în mai 2030.

Pe lista contracandidaților lui Putin, Biroul Electoral Central al Federației Ruse i-a înregistrat pe Vladislav Davankov, vicepreşedinte al Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului) şi membru al grupului parlamentar Noii Oameni, pe Leonid Sluţki, liderul Partidului Liberal Democrat (LDPR), ultranaţionalist şi loial Kremlinului, şi pe candidatul Partidului Comunist, Nikolai Haritonov.

Învestirea viitorului șef de stat deja este programată pentru 7 mai.

FOTO: Hepta

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News