Cu toate acestea, Vladimir Putin a afirmat că Moscova nu se va lăsa târâtă într-o cursă a înarmării, lucru pe care, în opinia liderului rus, îl lansează instalația de la Deveselu.

„Evenimentele recente arată că situația nu se îmbunătățește. Din păcate, ea se agravează, dat fiind punerea în aplicare acum în România a stației de
radiolocație, în calitate de element al sistemului de apărare antirachetă american”, a declarat Vladimir Putin, potrivit RT.com.

De asemenea, potrivit liderului rus, actuala desfășurare de elemente ale sistemului american antirachetă în Europa „nu este apărare, ci majorarea potențialului nuclear”.

Moscova a criticat în nenumărate rânduri construcția bazei militare de la Deveselu, pe care o consideră o amenințare la adrere securității sale.

“Am spus de când a început această poveste că experţii noştri sunt convinşi că dezvoltarea sistemului anti-rachete balistice ridică o anumită ameninţare la adresa Federaţiei Ruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, ieri, în ziua în care scutul a fost declarat operațional.”Întrebarea nu este dacă vor fi sau nu luate contramăsuri, măsuri sunt deja luate pentru a menţine securitatea Rusiei la un nivel necesar. Încă de la început am spus că, în opinia experţilor noştri, scutul antirachetă reprezintă o ameninţare la adresa statului nostru”, a mai spus  Dmitri Peskov.De partea cealaltă, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reiterat la Bucureşti că scutul nu este o ameninţare la adresa Rusiei. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că acest sistem va face atât Europa, cât şi România mai sigură, însă are doar un caracter defensiv.Citește și: România ar putea fi victima unui război nuclear din cauza scutului antirachetă. Cine a lansat această ipotează șocantă

 
 

Urmărește-ne pe Google News