„Astăzi aveți ocazia să continuați să serviți Rusia prin încheierea unui contract cu Ministerul Apărării sau cu alte agenții de aplicare a legii sau să vă întoarceți la familia și prietenii dumneavoastră. Oricine dorește poate merge în Belarus. Promisiunea pe care am făcut-o se va împlini, o să îmi țin cuvântul. Repet, alegerea este la latitudinea fiecăruia dintre voi”, a spus președintele Putin, adresându-se rușilor în emisiunea Channel One.

El a mulțumit luptătorilor PMC „Wagner”, care „s-au oprit la ultima linie”, luând „singura decizie corectă”. De asemenea, el și-a exprimat recunoștința președintelui Belarusului Alexander Lukașenko „pentru eforturile și contribuția sa la rezolvarea pașnică a situației”.

Putin le-a mulțumit piloților morți

De asemenea, Vladimir Putin a spus: „Curajul și sacrificiul de sine ale piloților-eroi căzuți au salvat Rusia de consecințe distructive tragice”. E pentru prima oară când Rusia admite că au existat victime din cadrul forțelor sale armate în insurecția armată de vineri și sâmbătă.

A dat vina pe Occident

„Tocmai acest rezultat – fratricid – l-au dorit dușmanii Rusiei: neonaziștii de la Kiev și patronii lor occidentali și tot felul de trădători naționali. Ei doreau ca soldații ruși să se omoare între ei, astfel încât personalul militar și civilii să moară, astfel încât în ​​final Rusia să piardă, iar societatea noastră să se divizeze, să se sufoce în lupte civile sângeroase”, a spus Putin.

„Și-au frecat mâinile, visând să se răzbune pentru eșecurile lor pe front și în timpul așa-zisei contraofensive, dar au calculat greșit”.

Cum a încheiat

„Sunt recunoscător președintelui Belarusului Alexander Grigoryevich Lukașenko pentru eforturile și contribuția sa la soluționarea pașnică a situației”

„Dar, repet, spiritul patriotic al cetățenilor, consolidarea întregii societăți rusești au jucat un rol decisiv în aceste zile. Acest sprijin ne-a permis să depășim împreună cele mai grele încercări pentru Patria noastră. Mulțumesc pentru aceasta. Mulțumesc”.

Context

Evgheni Prigojin, liderul Wagner, a pornit vineri seară, 23 iunie, cu luptătorii săi spre Moscova, pentru „a opri răul din conducerea militară”. Luptătorii Wagner au preluat controlul asupra Comandamentului militar de Sud, din Rostov, la primele ore ale dimineții de sâmbătă, 24 iunie.

Ulterior, în cursul serii de sâmbătă, Prigojin a declarat că le-a ordonat luptătorilor săi să oprească marșul spre Moscova și să se întoarcă la bazele lor, „pentru a evita vărsarea de sânge”.

DISCURSUL INTEGRAL:

„Dragi prieteni, astăzi fac încă o dată apel la toți cetățenii Rusiei. Vă mulțumesc pentru rezistența, unitatea și patriotismul vostru. Această solidaritate civică a demonstrat că orice șantaj, orice încercare de a crea tulburări interne este sortită eșecului.

Repet, s-a demonstrat cea mai mare consolidare a societății, a puterii executive și legislative la toate nivelurile.

O poziție fermă și fără echivoc în sprijinul ordinii constituționale a fost adoptată de organizațiile publice, de confesiunile religioase, de partidele politice de frunte, de fapt, de întreaga societate rusă. Toată lumea a fost unită de principalul lucru – responsabilitatea pentru soarta Patriei.

Subliniez faptul că, încă de la începutul evenimentelor, au fost luate imediat toate deciziile necesare pentru a neutraliza amenințarea care apăruse, pentru a proteja ordinea constituțională, viața și securitatea cetățenilor noștri.

O rebeliune armată ar fi fost înăbușită în orice caz. Organizatorii rebeliunii, în ciuda pierderii de adecvare, nu puteau să nu înțeleagă acest lucru. Au înțeles cu toții că au trecut la acte criminale pentru a diviza și slăbi țara, care se confruntă acum cu o amenințare externă colosală, cu o presiune fără precedent din exterior, când, pe front, cu cuvintele «nici un pas înapoi!», tovarășii noștri mor.

Organizatorii rebeliunii, trădându-și țara, poporul, i-au trădat pe cei care au fost atrași în această crimă. I-au mințit, i-au împins la moarte, sub foc, să tragă în ai lor.

Tocmai acest rezultat – fratricid – l-au dorit dușmanii Rusiei: neonaziștii de la Kiev și patronii lor occidentali și tot felul de trădători naționali. Ei doreau ca soldații ruși să se omoare între ei, astfel încât personalul militar și civilii să moară, astfel încât în ​​final Rusia să piardă, iar societatea noastră să se divizeze, să se sufoce în lupte civile sângeroase. Și-au frecat mâinile, visând să se răzbune pentru eșecurile lor pe front și în timpul așa-zisei contraofensive, dar au calculat greșit.

Le mulțumesc tuturor militarilor noștri, ofițerilor de poliție, serviciilor speciale care au stat în calea rebelilor, au rămas credincioși datoriei, jurământului și poporului lor. Curajul și sacrificiul de sine al eroilor-piloți căzuți la datorie au salvat Rusia de la consecințe tragice și devastatoare.

În același timp, am știut și știm că majoritatea covârșitoare a luptătorilor și comandanților grupului Wagner sunt, de asemenea, patrioți ruși, devotați poporului și statului lor. Au dovedit acest lucru prin curajul lor pe câmpul de luptă, eliberând Donbasul și Novorossia.

Au încercat să le folosească în întuneric împotriva fraților lor de arme, cu care au luptat împreună de dragul țării și al viitorului ei. Prin urmare, încă de la începutul evenimentelor, la instrucțiunile mele directe, au fost luate măsuri pentru a evita multă vărsare de sânge. Acest lucru a necesitat timp, inclusiv pentru a le oferi celor care au greșit șansa de a se gândi din nou, de a înțelege că acțiunile lor sunt respinse cu hotărâre de societate și la ce consecințe tragice, distructive pentru Rusia, pentru statul nostru, duce aventura în care au fost târâți.

Le mulțumesc acelor soldați și comandanți ai grupului Wagner care au luat singura decizie corectă: nu au mers la vărsare de sânge fratricid, s-au oprit la ultima linie. Astăzi aveți ocazia să continuați să serviți Rusia prin încheierea unui contract cu Ministerul Apărării sau cu alte agenții de aplicare a legii sau să vă întoarceți la familia și prietenii dumneavoastră. Oricine dorește poate merge în Belarus. Promisiunea pe care am făcut-o se va împlini, o să îmi țin cuvântul. Repet, alegerea este la latitudinea fiecăruia dintre voi, dar sunt sigur că va fi alegerea soldaților ruși care și-au dat seama de greșeala lor tragică.

Îi sunt recunoscător președintelui Belarusului Alexander Grigoryevich Lukașenko pentru eforturile și contribuția sa la soluționarea pașnică a situației.

Dar, repet, spiritul patriotic al cetățenilor, consolidarea întregii societăți rusești au jucat un rol decisiv în aceste zile. Acest sprijin ne-a permis să depășim împreună cele mai grele încercări pentru Patria noastră. Vă mulțumesc pentru aceasta. Mulțumesc”.

Urmărește-ne pe Google News