În același timp, Coreea de Sud a cerut Rusiei să oprească „cooperarea ilegală” cu Coreea de Nord și și-a exprimat vineri „îngrijorarea profundă”, pe măsură ce Moscova a trecut la ratificarea tratatului său de apărare cu Phenianul.

În acest context, Seulul urmărește cu o îngrijorare tot mai mare desfășurarea trupelor nord-coreene în Rusia.

Șeful de cabinet al lui Zelenski a declarat vineri că o retragere completă a trupelor ruse, și nu doar negocieri de pace, sunt esențiale pentru a pune capăt războiului Rusia-Ucraina care durează de mai bine de doi ani și jumătate.

Șeful de cabinet al lui Zelenski: Războiul se termină când ultimul soldat rus pleacă acasă

Andriy Yermak s-a adresat la o întâlnire internațională dedicată implementării unui plan de pace, spunând: „Nu vă așteptați ca acest război să se termine atunci când părțile în conflict încep să discute între ele … Nu vă lăsați păcăliți. Acest război se va încheia atunci când ultimul soldat al armatei ocupante se va întoarce acasă”.

Liderii G7 au finalizat detaliile unui împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru a sprijini Kievul, susținut de profiturile din activele suverane ruse înghețate după invazia Ucrainei, conform unui comunicat publicat vineri.

Liderii Grupului G7 au spus că „au ajuns la un consens privind modul de acordare” a împrumuturilor de aproximativ 50 de miliarde de dolari, având ca obiectiv începerea distribuției banilor până la sfârșitul acestui an.

Liderii G7 au finalizat detaliile unui împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru Kiev

Un atac cu rachete rusești a lovit vineri seara locuințe și o unitate medicală din orașul ucrainean Dnipro, vineri seara, ucigând trei persoane și rănind cel puțin nouă, a declarat guvernatorul regional Serhiy Lysak.
Într-o postare pe aplicația Telegram, Lysak a spus că printre răniți se numără o fetiță de opt ani și un băiat adolescent.

O dronă rusă a lovit vineri un bloc de locuințe înalt din capitala ucraineană Kiev vineri, omorând o adolescentă și rănind alte cinci persoane, au declarat autoritățile.

Medicii au intervenit rapid la locul atacului, care a avut loc în districtul Solomianskyi din vestul Kievului, în timp ce echipele de salvare au evacuat peste 100 de persoane.

La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!

Urmărește-ne pe Google News