„Au existat deja mai multe rapoarte ale comandantului-şef (Oleksandr) Sirski privind situaţia de pe linia frontului şi operaţiunea noastră în regiunea Kursk. Putem vedea că ocupantul suferă pierderi, iar acest lucru este util, foarte util pentru apărarea noastră: se referă la distrugerea logisticii armatei ruse şi la consumul rezervelor sale. Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi o facem”, a spus liderul de la Kiev.

Zelenski mai spune că șeful armatei l-a informat în legătură cu acțiunile defensive ale trupelor ucrainene în direcţiile Pokrovsk şi Toreţk din zona ucraineană Donbas, precum și în legătură cu un avans în Kursk.

„Eliminăm prezenţa militară rusă în zona operaţiunilor noastre şi alimentăm fondul de schimb pentru ţara noastră”, a mai precizat președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski a anunțat, pe 15 august, că armata Ucrainei a capturat orașul rus Suja din regiunea Kursk și că Oleksandr Sirski a raportat că trupele sale au preluat controlul asupra a peste 80 de așezări din regiunea rusă în timpul operațiunii în curs.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News