Zelesnki a dat exemplul Germaniei şi Ungariei, pe care le acuză că blochează eforturile de a impune un embargo UE asupra achiziţiilor energetice rusești, din care Rusia ar urma să obțină în acest an până la 326 de miliarde de dolari.

Liderii de la Kiev sunt tot mai frustraţi față de Germania, care a susţinut unele dintre sancţiunile impuse Rusiei, dar care nu sprjină impunerea unor măsuri mai dure privind vânzările de petrol.

Unii dintre prietenii şi partenerii noştri înţeleg că acum sunt alte vremuri, că nu mai este vorba despre afaceri şi bani. Că este o problemă de supraviețuire.

Volodimir Zelenski pentru BBC, din sala sa de criză de la Kiev:

Totodată, liderul ucrainean a cerut ca Ucrainei să-i fie furnizate mai multe arme și a subliniat că livrările de armament nu ajung destul de repede pentru a face faţă asaltului Rusiei.

”Statele Unite, regatul Unit, unele ţări europene încearcă să ajute şi ajută. Totuși, avem nevoie de armament mai devreme şi mai repede. Cuvântul cheie este acum”, a mai spus Zelenski.

Trupele ruse s-au retras la sfârşitul lunii martie din jurul Kievului și din alte părți din centrul şi nordul Ucrainei. Soldații ruși păreau astfel că renunță la încercarea de a cuceri Ucraina prin forţă. Acum însă, există temeri cu privire la o prelungire a războiului în estul şi sudul Ucrainei, după ce preşedintele rus Vladimir Putin şi-a repoziționat campania militară în aceste zone, cu scopul de a ocupa mai mult teritoriu, notează BBC.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

 
 

Urmărește-ne pe Google News