„Am aflat cu consternare despre împuşcarea fostului preşedinte al SUA Donald Trump la mitingul său din Pennsylvania. O astfel de violenţă nu are nicio justificare şi nu îşi are locul nicăieri în lume. Violenţa nu ar trebui să prevaleze niciodată”, a transmis Volodimir Zelenski.

„Sunt uşurat să aflu că Donald Trump este acum în siguranţă şi îi doresc o recuperare rapidă. Condoleanţele mele merg către apropiaţii victimei acestui atac, un participant la miting. Transmit multă putere tuturor celor care sunt îngroziţi de acest eveniment. Îmi doresc ca America să iasă mai puternică din această situaţie”, a continuat Volodimir Zelenski pe X.

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost rănit sâmbătă la ureche, într-o tentativă de asasinare la un miting de campanie din Butler, Pennsylvania.

FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind cel care a încercat să-l ucidă pe Trump. Registrele alegătorilor din Pennsylvania arată că Crooks era republican înregistrat. 

Atacatorul a fost ucis de Secret Service. Pe lângă acesta, un spectator a murit şi alţi doi au fost grav răniţi. FBI a calificat împuşcăturile de la miting drept o tentativă de asasinat.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News