„Aseară, forțele de apărare aeriană au distrus mai mult de 50 de șahed-uri în regiunile Mykolaiv, Odesa, Kiev, Cherkasi, Kirovohrad, Dnipropetrovsk, Sumî, Cernihiv, Poltava, Vinița, Hmelnițki, Zaporojie, Jitomir și Harkov. În cursul săptămânii, inamicul a folosit aproximativ 20 de rachete de diferite tipuri, peste 800 de bombe aeriene ghidate și aproape 400 de drone de atac de diferite tipuri”, a transmis Volodimir Zelenski.

Această teroare aeriană zilnică poate fi oprită, dar pentru aceasta este nevoie de unitatea partenerilor și de arme cu rază lungă de acțiune, a sublinat președintele ucrainean.

„Vom continua să lucrăm la asta cu partenerii noștri săptămâna viitoare în cadrul reuniunii de la Ramstein”, a precizat Volodimir Zelenski. Reuniunea de la Ramstein, în Germania, va avea loc pe 12 octombrie.

În ultimele 24 de ore, forțele de apărare au distrus 56 de drone de atac și două rachete inamice deasupra a 14 regiuni din Ucraina.

Putin vrea să distrugă Ucraina

Potrivit unor surse de la Kremlin, după incursiunea soldaților Kievului în Kursk, președintele rus Vladimir Putin nu mai e interesat de discuții de pace și vrea să distrugă statul ucrainean.

Un cunoscut al președintelui rus a povestit că invazia teritoriului rus a fost umilitoare pentru Vladimir Putin.

În acest sens, s-au întețit atacurile aeriene, iar comandamentul militar rus pregătește o ofensivă în zona localităților Orihiv și Mala Tokmacika, în centrul regiunii Zaporojie, pentru a prelua sub control rutele logistice către estul Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News