Întrebat ce crede că se întâmplă în mintea lui Putin pentru că președintele rus a afirmat recent că este deschis negocierilor, dar vorbește în același timp despre predarea totală a Ucrainei, Volodimir Zelenski a răspuns: „Cred că el nu și-a schimbat ideea principală. Uneori joacă totul pentru unii lideri care așteaptă de la Putin să audă ceva despre pace. Uneori transmite niște mesaje pentru Sudul global sau alte zone și ei încep să vorbească: «Uite, Putin este deschis pentru dialog»”.

„Ce dialog? Este un jucător și el simte această slăbiciune a Occidentului și a Sudului global. El caută locurile unde nu există unitate, unde sunt interese diferite și cred că aceasta este o problemă, că oamenii trebuie să înțeleagă că misiunea lui nu este să oprească războiul. El nu vrea să oprească nimic pentru că el nu are nevoie de asta și se teme foarte mult de succesul Ucrainei”, a adăugat Zelenski.

Totodată, președintele ucrainean a adus în discuție teama lui Vladimir Putin despre propriul popor, când jurnalistul a vorbit despre varianta unui compromis care să ducă la încheierea războiului, pentru că, spune Fareed Zakaria, este clar că trupele ruse nu vor putea fi alungate complet din estul Ucrainei sau din Crimeea, dar nici nu vor ajunge să cucerească Kievul.

„Când ești foarte puternic și adversarul știe asta și ești atât de puternic încât să influențezi societatea lui (rusă) să nu fie mulțumită cu acest război pentru că, repet, sunt sigur că el se teme de un singur lucru, nu de lideri, nu de țări, el se teme de societatea lui, de populația Rusiei. Și dacă cetățenii ruși sunt în pericol, dacă nu duc o viață bună, dacă trăiesc fără energie, ca poporul nostru, ei vor înțelege prețul războiului și nu vor fi fericiți cu asta și vor începe să se revolte împotriva lui. De aceea am spus: «Faceți Ucraina puternică și veți vedea că el se va așeza la masă și va negocia”, a declarat Volodimir Zelenski.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News