„Ministrul de externe Dmitro Kuleba, care se află în aceste zile într-o vizită în China, a purtat discuţii cu omologul său şi mi-a raportat despre rezultatele întâlnirii. Este prima vizită a unui oficial ucrainean la acest nivel în mulţi ani, iar acest lucru este bun. Există un semnal clar că China sprijină integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei”, a declarat liderul de la Kiev, miercuri seară, în mesajul său zilnic adresat națiunii.

În discuțiile cu oficialii chinezi, Dmitro Kuleba a primit asigurări că Beijingul nu va oferi arme Moscovei, a mai spus Volodimir Zelenski.

Șeful diplomației ucrainene a declarat, în timpul vizitei sale, că ţara sa va negocia cu Rusia doar dacă aceasta este dispusă să poarte aceste discuţii „cu bună-credinţă”.

De asemenea, Ministerul chinez de Externe a transmis că „partea ucraineană este pregătită pentru dialog și negocieri cu partea rusă. Desigur, negocierile trebuie să fie rezonabile și substanțiale, menite să realizeze o pace justă și de durată”.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News