Dacă oamenii din localitate spuneau că le strică liniștea ori le sperie caprele și oile, primarul localității spune că sunt doar invidioși. Familia Iftode s-a implicat să le reconstruiască unei familii din sat locuința.
Sătenii din Scoarța s-au plâns la Primărie de zgomotul betonierei și au invocat fel și fel de motive, arată adevărul.ro.
„Am avut parte şi de surprize negative. Am primit multe reclamaţii, dar nu am băgat în seamă aceste răutăţi. Nu am stat să analizăm din partea căror persoane au venit, deoarece noi lucram cumva contra-cronometru şi nu aveam timp să ne ocupăm de asta. Au mers şi la Primăria comunei Scoarţa, pentru a depune sesizări. Unii dintre săteni ne înjurau de fiecare dată când treceau pe drum, prin faţa casei“, a povestit Nicoleta Iftode.
Betoniera le-a speriat caprele vecinilor
Spiritele s-au încins când la locuinţa familiei Moraru a venit betoniera. „Casa se află pe un deal şi a fost nevoie să venim cu o betonieră auto dotată cu o pompă. Cât timp am turnat betonul, au venit oameni ca la circ. Unul spunea că-i stricăm liniştea, că-i speriem oile, altul era supărat că-i fug caprele şi tot aşa. Nu au venit să ne ajute, dar s-au dus la primărie să ne reclame“, a mai spus Nicoleta Iftode.
Ce spune primarul
Primarul comunei Scoarţa, Ion Stamatoiu, a confirmat că au fost depuse mai multe sesizări din partea localnicilor: „Oamenii nu au înţeles situaţia. Credeau că primăria le-a dat bani sau a achiziţionat materiale, pentru familia respectivă. Le-am explicat că s-au implicat mai mulţi voluntari în această acţiune umanitară. Oamenilor le era ciudă pentru că au fost ajutaţi“.
Voluntarii au mers inițial cu cadouri la familia sărmană, dar au fost impresionați de condițiile în care trăiau și curățenia din casă și au hotărât să facă mai mult.
„M-a sunat o prietenă, care voia să ofere cadouri unor copilaşi, dar nu i-a găsit acasă şi a mers la o altă familie cu probleme din localitate Scoarţa. Mi-a spus că trebuie să mergem şi noi, pentru că sunt nişte oameni deosebiţi. Aşa am ajuns acolo. Ne-a impresionat foarte tare optimismul celor din familie şi curăţenia, deşi trăiau în condiţii precare cu pământ pe jos, fără energie electrică“ a mai spus Nicoleta iftode.
Casa a fost reconstruită în două luni
Lucrările s-au desfăşurat pe parcursul unei luni. Au început în luna august şi s-au încheiat, în cea mai mare parte, la sfârşitul lunii septembrie. 47 de voluntari şi donatori s-au implicat. „Casa nu a avut niciun fel de structură de rezistenţă. Am întărit temelia, s-a turnat o centură şi o placă. La lucrările mai dificile am apelat la persoane calificate. Am fost ajutaţi de către oameni de bine care ne-au ajutat“, a mai explicat Nicoleta.
Sursa foto: Facebook/Nicoleta Iftode
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro