Întrebat despre indignarea tot mai mare în legătură cu bombardamentele Israelului asupra Fâșiei Gaza după atacurile mortale din 7 octombrie din interiorul Israelului, comise de militanții Hamas, Sullivan a declarat: „Nu tolerăm uciderea unor oameni nevinovați, fie că este vorba despre palestinieni, israelieni sau despre alții”.

Forțele israeliene își extind operațiunile terestre în Gaza, în timp ce avioanele lor de luptă au bombardat duminică alte sute de ținte ale Hamas, în ceea ce premierul Benjamin Netanyahu a numit a doua fază a războiului care durează deja de trei săptămâni.

Întrebat dacă a existat vreo „consultare” între cei doi aliați cu privire la operațiunea militară a Israelului, Sullivan a declarat, în emisiunea „Face the Nation” de la CBS, că oficialii celor două țări discută chestiuni dificile, precum ajutorul umanitar, distincția între teroriști și civili nevinovați și modul în care Israelul își gândește operațiunea militară.

„Vorbim sincer, am vorbit direct, ne împărtășim opiniile, discutăm într-un mod natural și vom continua să facem acest lucru”, a spus Sullivan.

„Dar, aflându-mă aici în public, voi spune doar că Statele Unite își vor face absolut clare principiile și propunerile, inclusiv sfințenia vieții umane nevinovate. Și apoi vom continua să oferim în privat sfatul nostru Israelului „, a precizat consilierul de la Casa Albă.

Autoritățile medicale din Fâșia Gaza, care are o populație de 2,3 milioane de locuitori, spun că 8.005 palestinieni – inclusiv 3.324 de minori – au fost uciși până acum în campania Israelului de anihilare a militanților susținuți de Iran.

Foto: Profimedia Images

Urmărește LIVETEXT desfășurarea războiului dintre Hamas și Israel

Urmărește-ne pe Google News