UPDATE 17.30: Parlamentul britanic a adoptat un amendament, numit Letwin, după politicianul care l-a introdus, care prevedea amânarea unui vot asupra acordului de BRexit, până când va fi adoptată legislația prin care s-ar implementa acest acord. Acest amendament este descris drept o plasă de siguranță pentru situația în care dezbaterea parlamentară nu se încheia până pe 31 octombrie, pentru a evita o situație echivalentă cu un Brexit fără acord, potrivit Reuters.

După ce amendamentul a fost votat, Boris Johnson a anunțat că va încerca să introducă legislația necesară săptămâna viitoare. Premierul britanic a mai spus însă că nu va mai negocia nicio amânare a Brexitului.

Nu voi negocia nicio amânare cu UE nici dacă legea mă obligă să fac acest lucru.

Boris Johnson


Parlamentul britanic trebuia să voteze azi, într-o sesiune extraordinară, acordul de Brexit obținut de premierul Boris Johnson, joi, în urma negocierilor cu liderii UE. Johnson a spus în fața legislativului britanic că Bruxelles nu mai este dispusă să accepte alte amânări, într-o încercare de a obține votul parlamentarilor. În acest timp, zeci de mii de englezi au ieșit pe străzi în Londra, cerând un nou referendum privind Brexitul.

Oamenii s-au adunat în centrul Londrei pentru a cere un nou referendum privind Brexitul, organizatorii marșului anunțând că sunt așteptate sute de mii de persoane, relatează HotNews.

Campania ”Votul Poporului” cere premierului Boris
Johnson, parlamentarilor și liderilor europeni o nouă șansă pentru a se vedea
dacă ”încă ne mai dorim să continuăm cu Brexitul”.

Protestatarii s-au îndreptat spre Westminster, acolo unde Parlamentul trebuia să voteze acordul de Brexit obținut de primul ministru Boris Johnson de la UE, pe 17 octombrie.

Johnson are nevoie de 320 de voturi

Într-un parlament divizat în care nimeni nu are majoritatea, iar oponenții săi caută să îi aplice cât mai multe lovituri înainte de alegeri, Johnson are nevoie de sprijinul a 320 de parlamentari pentru a-și trece acordul.

Johnson a spus în Parlament că înțelegerea este una bună pentru Marea Britanie, iar UE nu ar mai accepta alte amânări ale Brexitului.

După acest nou acord, șansele pentru viitoare dicuții, pentru negocieri fructuoase, s-au epuizat. Există foarte puțină dorință printre prietenii noștri din UE ca această afacere să mai fie amânată fie și pentru o zi.

Boris Johnson:

Ce variante sunt

Dacă acordul va fi respins de Camera Comunelor, conform unei legi adoptate luna trecută, Boris Johnson va fi obligat să ceară UE o nouă amânare a Brexitului până la 31 ianuarie 2020, solicitare care mai trebuie aprobată şi de liderii europeni.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Dacă documentul va fi aprobat, va urma o perioadă de
tranziţie post-Brexit până la finele anului viitor, dar care poate fi
prelungită de comun acord între Londra şi Bruxelles pentru 1-2 ani.

 
 

Urmărește-ne pe Google News