- Bicicleta de oraş trebuie să fie extrem de fiabilă, să o poţi folosi cât mai mult timp.
- Să fie uşor de manevrat, mai ales la viteze mici şi medii, frecvente în oraş, şi să fie uşor de transportat.
- Dacă vei folosi bicicleta pe distanţe mici, îţi poţi achiziţiona una fără pinioane. În cazul în care vrei să faci şi drumuri mai lungi prin oraş, cea cu trei-patru pinioane poate fi alegerea ideală.
- Să fie comodă, adecvată stilului tău de pedalare. Ca să fii sigur(ă) că ai ales mărimea bună, când stai aşezat pe şa trebuie să atingi pământul cu talpa.
- Să aibă amortizoare pentru absorbţia şocurilor (gropi şi borduri).
- Să aibă frâne eficiente.
- De asemenea, bicicletele de oraş sunt perfecte pentru cărat bagaje şi montat accesorii.
Service-ul contează
- Cumpără-ţi bicicleta de la un magazin specializat. E preferabil să alegi una de marcă, pentru că faci o investiţie pe termen mai lung, fiind un mijloc de transport în care trebuie să ai încredere. Mai mult , magazinele specializate oferă şi service.
- În cazul în care alegi o bicicletă pliabilă, trebuie să fii atent(ă) la tipul de închidere, la rezistenţa balamalelor, la materialele componente.
- În plus, ai nevoie de accesorii cum ar fi: cască, mănuşi, o trusă de scule, lacăte sau sistem antifurt, gentuţă pentru cadru, pompă, îmbrăcăminte specială etc.
Când alegi una de teren sau una de curse?
Dacă mergi cu bicicleta pe drumuri mai dificile, ia-ţi una de teren, care face faţă drumurilor de ţară, de munte sau forestiere. Are pneuri groase, deci riscurile de a cădea sunt limitate. Cel mai bun model este mountain bike.
În cazul în care, faci multe curse sau întreceri cu bicicleta pe rute speciale, alege modelul race (de curse). E ideală cea cu roţile înguste, ghidonul recurbat şi ham la pedale, ca să nu-ţi alunece piciorul.
Bicicletă cu cadru, 2.499 de lei, bikexcs.ro
Bicicletă pliabilă, 1.499 de lei, Decathlon
Bicicletă cu cadru, 1.999 de lei, biciclop.ro