Multe dintre aceste rețete miraculoase au fost adunate, scrie Citynews Cluj, într-un muzeu al afrodiziacelor. Vin amestecat cu furnici și gândaci de pământ, amestec extrem de popular în secolul al XI-lea, era vestit pentru efectele sale afrodiziace. În secolul XVIII-lea, de exemplu, notează aceeași publicație, farmaciștii obișnuiau să le vândă oamenilor însuși „elixirul dragostei”. Acesta era preparat din vin amestecat cu nucșoară, scorțișoara sau coji de portocale. Vinul era lăsat la macerat 24 de ore, după care era strecurat și mai apoi turnat în sticluțe personalizate.
În secolul al XI-lea era în vogă o altă rețetă a dragostei. Cei care o foloseau cel mai des erau califii. Aceștia credeau că dacă beau amestecul respectiv, vor face față haremului.
„Rețeta se bazează pe o serie de condimente, respectiv ghimbir, scorțișoare, cuișoare și niște plante orientale. Toate acestea se amestecau în miere. Apoi se făcea un fel de cocoloș de mărimea unei migdale care se lua pe stomacul gol, de două ori pe zi. Rețeta notează, totuși, la sfârșit, că funcționează cu Voia Domnului”, a explicat Ana Maria Gruia, muzeograf la Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca, locul care a adunat multe dintre rețetetele-minune care au rămas în istorie ca fiind „vinovate” de creșterea apetitului sexual și a potenței.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News