- Mănâncă mai mult peşte
Peştele nu este doar plin de proteine şi minerale, ci este şi o sursă excelentă de vitamina D şi acizi graşii omega 3. Ambii nutrienţi sunt folosiţi în chimioterapie, pe pacienţii care işi pierd părul în mod dramatic
- Verifică-ţi nivelul de fier
Deficitul de fier este cel mai des întâlnit la femei si reprezintă- una dintre cauzele principale de cădere a părului. Pierderea firelor poate fi atât de lentă încât să nu iţi dai seama că te confrunţi cu o problem căderii părului. Mai ales dacă eşti vegetarian eşti mai predispus la anemii, căci este greu să-ţi procuri fier fără carne roăie sau ouă.
- Nu uita de vitamina B
Vitaminele B, precum biotina, sunt adesea prescrise în tratamentele date de medici pentru regenerarea părului. Fă-ţi o serie de analize şi dacă medicul observă un deficit de vitamina B, iţi va da suplimente adecvate.
- Ai grijă la stres
La orice moment, în jur de 85% din firele de păr cresc, în timp ce 15% stagnează, aflându-se în stadiile finale ale vieţii lor. În mod uimitor, anumite lucruri te pot şoca în asemenea manieră încat 30-40% din păr începe să moară, astfel încât efectul este foarte vizibil. La trei luni după eveniment, observi că începi să cheleşti.
- Citeşte prospectele medicamentelor
Mulţi oameni ştiu că chimioterapia te face să îţi pierzi podoba capilară, dar nu mulţi ştiu că există şi alte pastile care pot provoca efecte secundare. Majoritatea pastilelor de subţiat sângele, cele pentru artrită sau pentru probleme psihiatrice duc şi ele la căderea părului. Citeşte cu atentie prospectul şi verifică eventualele probleme care pot apărea.
- Menţine igiena personala
Igiena personală proastă te poate face să ai mai puţin păr din cauză că pielea capului este afectată şi nu mai menţine firele. Folosind frecvent şampon vei evita apariţia ciupercior şi a depunerilor de bacterii. Prea multe produse pot usca scalpul.
- Mergi la medic
Dacă observi că ai asemenea probleme, nu incerca să le rezolvi tu, pe diferite căi auzite de la cunoscuţi, ci mergi la medic pentru a stabili exact cauza răririi părului. Cu cât tratezi afecţiunea mai din timp, cu atât vei avea mai multe şanse de a o remedia.
- Exerseaza in mod regulat
Dintre toate sfaturile pentru menţinerea unui păr sănătos, acela al unei vieţi cu exerciţii fizice regulate este cel mai bun. Acestea elimină stresul şi ajută pielea să îndepărteze impuritaţile şi bacteriile, prin transpiraţie.
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!