Pe lângă faptul că ofertele de angajare sunt din ce în ce mai puţine, iar angajatorii mai selectivi, acum aceştia invadează şi viaţa privată a candidaţilor, spionând cu intenţia de a găsi greşeli flagrante sau detalii pe care candidaţii nu le spun niciodată la interviu.
“Înainte de a-i chema la interviul de angajare, din ce în ce mai mulţi angajatori studiază profilul candidaţilor, inclusiv pe diverse reţele sociale. Prezenţa în mediul online a devenit parte a personalităţii noastre, iar exprimarea, în contextul reţelelor de socializare, capătă relevanţă şi în plan profesional. Tocmai de aceea este important să lucrăm la reputaţia noastră. Imaginea fiecăruia dintre noi se compune, în egală măsură, din aspectele profesionale şi din modul în care suntem percepuţi de cei apropiaţi. Gestionarea corectă a tuturor acestor elemente contribuie la maximizarea şanselor de angajare”, ne-au spus specialiştii în recrutare de la eJobs.ro.
Iată la ce trebuie să fii atent când navighezi pe Facebook
- Nu folosi un limbaj colorat când scrii statusurile pe “wall” nici când ceva te enervează la job!
- Poza ta de profil “vorbeşte” despre tine! Aceasta influenţează modul în care suntem percepuţi.
- Ai grijă la cercul de prieteni din reţeaua ta de socializare, pentru a evita ca oamenii cu care nu ai nimic în comun să îţi umple “wall”-ul cu mesaje nedorite sau cu imagini şi cuvinte indecente.
- Organizează-ţi pagina de socializare. Pe oamenii din lista ta de prieteni aşază-i în grupuri, setând atent opţiunile de confidenţialitate aferente acestor grupuri. Astfel, anumite albume foto sau postări vor putea fi văzute doar de către prietenii apropiaţi, în timp ce altele vor putea fi accesate şi de şefi sau de colegii de muncă, în funcţie de setările pe care le vei face chiar tu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro