Cola elimină cu succes petele de grăsime, poate fi folosită pe post de detergent, pentru că îndepărtează unsoarea şi sângele de pe haine, sau pe post de şmirghel, întrucât este foarte eficientă în înlăturarea ruginei.
De asemenea, dacă introduceţi o oală arsă în cola şi după câteva minute clătiţi, va fi ca nouă.
Cola curăţă bateriile şi motorul maşinii, dar şi petele de mortar de pe gresie şi de pe faianţă.
Puteţi folosi cola şi dacă aveţi probleme cu deblocarea unei broaşte ruginite. Trebuie doar să turnaţi puţin lichid înăuntru şi să aşteptaţi câteva minute, iar broasca se va debloca.
Cola poate fi utilă şi dacă doriţi să scăpaţi de şerpi şi de melci. Un pahar de cola îi va face să se apropie, iar acidul din băutură îi omoară pe loc.
Stropit cu cola, gazonul va deveni de un verde mai viu şi mai bogat
După ce aţi eliminat acidul din ea, cola poate fi folosită pentru a scăpa de greaţă. Se administrează câte o linguriţă de cola pe oră. De asemenea, dacă faceţi gargară cu o cola foarte rece, scăpaţi de sughiţ.
Un pahar de cola vă poate ajuta şi pe timp de iarnă. Dacă turnaţi băutura răcoritoare pe parbriz, acesta se va dezgheţa.
Cola poate fi folosită şi ca ingredient pentru unele mâncăruri. Dacă amestecaţi o cană de cola cu ketchup şi turnaţi peste carnea de pui gătită la grătar, veţi obţine un prânz delicios. Rezultatele vor fi mai bune şi dacă turnaţi cola pe carne în timp ce o frigeţi.
Cola le poate fi utilă şi femeilor care vor să se coafeze singure. Dacă vă turnaţi cola în păr, o lăsaţi câteva minute să acţioneze şi apoi clătiţi, părul va deveni cârlionţat.
Nu în ultimul rând, răcoritoarea poate fi utilă pentru a îndepărta guma de mestecat din păr, iar cola dietetică este utilă pentru a elimina colorantul din păr.