Aluminiu

– Caloriferele din aluminiu, ca şi cele din oţel, au un design mai plăcut şi un preţ mai scăzut.
– Aceste calorifere au o bună rezistenţă la presiune şi la temperaturi maxime şi au, de asemenea, puteri termice mari pe metru liniar.
– În plus, au o greutate redusă, sunt uşor de montat şi se pot adapta oricărui stil de decorare.
– Ca dezavantaje, în cazul caloriferelor din aluminiu este de menţionat faptul că au o durată de viaţă mică, de 10-20 de ani, în funcţie de producător şi necesită frecvent dezaerare.

Oţel

– Caloriferele de oţel sunt cele mai accesibile ca preţ.
– Acestea sunt cel mai puţin rezistente, având cea mai mică durată de viaţă, de 5-10 ani.
– În plus, magazinul nu îţi oferă garanţie în cazul în care ţi s-a spart caloriferul şi eşti racordat la sistemul centralizat de încălzire.
– Acest tip de calorifer e indicat pentru încălzirea cu centrală termică de apartament, temperatura maximă putând ajunge la 100 °C.
Preţurile acestor tipuri de calorifere variază între 50 şi pot ajunge la câteva sute de lei, în funcţie de lungime, lăţime şi numărul de elemenţi.
În plus, pentru achiziţionarea unor calorifere trebuie să iei în considerare şi o cheltuială suplimentară, cum ar fi: chitul de instalare, care cuprinde aerisitor, dop, suport de prindere, conectori, două robinete tur-retur. În unele cazuri, e necesară şi ţeava henco.

Instalarea, între 70 şi 120 de lei

Pentru montarea caloriferului e recomandat să apelezi la un meseriaş sau la o firmă specializată, care face toate probele necesare. Montarea unui calorifer poate costa între 70 şi 120 de lei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News