„Joi și vineri sunt cele mai răcoroase zile din această săptămână, iar în weekend urmează din nou valori de temperaturi în creștere. Este posibil ca până la finalul lunii iulie să vorbim din nou de valori de 34… 35 de grade Celsius, mai ales în partea de vest, sud-vest și sud a țării. Vorbim și de fenomene de instabilitate în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse însoțite de intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, cu căderi de grindină și cantități de apă care pot depăși 25-35 l/mp”, a explicat Elena Mateescu, relatează Antena 3.

Conform meteorologului, temperaturile se vor situa, la nivelul întregii țări între 22 și 28, cel mult 29 de grade Celsius. În Capitală va fi o maximă în jurul a 27 de grade Celsius.

Joi, 25 iuie, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă în cea mai mare parte a țării, chiar semnificativ în regiunile sud-estice. În jumătatea de est a țării și în zona montană, pe arii extinse vor fi înnorări accentuate, ploi ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp și pe alocuri 40 – 50 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină, a anunțat ANM.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe spații restrânse și la intensitate mai redusă, iar intensificări temporare ale vântului vor fi în regiunile sud-vestice.

Și în București, vremea va fi instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă pot fi însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul a 28 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 16… 18 grade Celsius.

Urmărește-ne pe Google News