La fața locului au fost mobilizați să intervină militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cârlibaba. Aceștia au lucrau luni seara pentru evacuarea apei din mai multe gospodării în urma averselor torențiale.

Într-o zonă expusă viiturii (Tătarca), pompierii și lucrătorii SVSU Cârlibaba au salvat șase persoane (patru adulți și doi copii), precum și trei animale (doi câini și un cal).

Atât persoanele, cât și animalele, aflate în pericol, au fost salvate din calea viiturii și transportate la o altă gospodărie.

Militarii au fost identificate 10 gospodării în care apa a intrat în locuințe și clădirile anexe, iar cinci construcții anexe au fost distruse de viitură, cele mai afectate zone fiind Tătarca și Țibău (comuna Cârlibaba).

De asemenea, angajați ai Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc au intervenit pentru deblocarea DN 18, km 186+900, la Cârlibaba, în urma aluviunilor transportate de pârâul Brătila.

În Harghita și Mureș s-a intervenit toată noaptea

Și în județele Harghita și Mureș, pompierii au intervenit toată noaptea pentru evacuarea apei din mai multe curţi şi subsoluri sau beciuri inundate în Topliţa, în urma ploilor torenţiale, după ce municipiul s-a aflat sub cod roşu de averse şi descărcări electrice.

Conform Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, au fost intervenții în 38 de curţi şi şapte beciuri sau subsoluri inundate.

În cursul dimineţii, apa rezultată în urma ploilor torenţiale a început să scadă şi să se retragă natural din zonele inundate, dar intervenţiile pompierilor continuă.

FOTO: Obiectiv de Suceava

Urmărește-ne pe Google News