Transalpina se închide de vineri seară, de la ora 20.00. Codul portocaliu de ploi și vânt puternic anunțat pentru următoarele două zile de meteorologi strică planurile turiștilor care își programaseră un weekend de toamnă la munte. Polițiștii rutieri din Vâlcea au anunțat, vineri după-amiază, că Transalpina, drumul care ajunge la cea mai mare înălțime din România, va fi închis începând din această seară.

Anii trecuți, Transalpina era închisă circulației rutiere începând din 15 octombrie sau cu 1 noiembrie, însă, având în vedere previziunile meteorologilor care spun că la munte sunt mari șanse să ningă, să viscolească și să fie ceață în acest weekend, autoritățile au decis închiderea tronsonului cuprins din DNA 67 C – Transalpina cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului.

În ultima perioadă, circulația autovehiculelor era oricum interzisă pe acest tronson după ora 19.00, însă dimineața drumul era redeschis traficului rutier.

Măsura închiderii acestui tronson este una temporară, precizează polițiștii din Vâlcea.

Citește și: REPORTAJ/ Mama româncei de Nobel: „A fost un copil care nu s-a plictisit niciodată, la un moment dat colecta timbre”

Urmărește-ne pe Google News