În acest interval, „temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10… 15 l/mp și izolat peste 20 l/mp)”.

Începând de vineri după-amiază, ploile se vor transforma în ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar în timpul nopții și în restul țării, precizează ANM, adăugând că „se va depune strat de zăpadă”.

Ninsorile vor continua și pe parcursul zilei de sâmbătă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar vor fi, în general, slabe cantitativ.

De asemenea, meteorologii anunță intensificări temporare ale vântului în toate regiunile, rafalele urmând să atingă viteze de 40… 50 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

În același timp, „vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă (20 ianuarie) și în restul zonelor”, mai transmite ANM.

Cum va fi vremea în București

Pentru intervalul menționat, meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București. Astfel, pe parcursul zilei de vineri și până sâmbătă dimineață, în Capitală, temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât cele normale pentru această dată. Temperatura maximă va fi în jur de 13 grade Celsius, iar minima, de 0…1 grad Celsius.

Și în București sunt așteptate ploi, „care din a doua parte a nopții se vor transforma în ninsoare”, urmând să se depună un strat de zăpadă de 6-7 cm, precizează ANM.

Ninsorile vor continua și sâmbătă, „astfel că până la sfârșitul intervalului grosimea stratului de zăpadă va fi în medie de 10 cm”, anunță meteorologii.

De asemenea, temperaturile vor scădea accentuat în Capitală, maxima urmând să ajungă până la 1… 2 grade Celsius.

Estimările meteo pentru următoarele patru săptămâni

Conform estimărilor meteo pentru perioada 22 ianuarie – 18 februarie, realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată și publicate vineri de ANM, în următoarele săptămâni temperaturile vor fi, în general, ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, în prima săptămână a intervalului, acestea vor fi mai mari decât cele specifice, în nordul țării, și deficitare în regiunile sudice. De asemenea, pentru începutul lunii februarie, meteorologii estimează cantități deficitare de precipitații în toată țara, însă în următoarele săptămâni acestea se vor apropia de regimul normal al perioadei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News