Concret, începând de astăzi, 9 iunie, de la ora 10, și până marți, 11 iunie, la ora 10, zona de câmpie și podiș a Munteniei și zone din Oltenia se află sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

În aceste părți ale țării, temperaturile vor fi deosebit de ridicate pentru această dată. Meteorologii anunță maxime între 35 și 37 de grade, în timp ce indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Codurile galben și portocaliu de caniculă sunt valabile în intervalul 9 iunie, ora 10 – 11 iunie, ora 10. Foto: meteoromania.ro.

În același interval, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului, va fi în vigoare un cod galben temperaturi ridicate, disconfort termic.

Maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar „pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade”, transmite ANM.

Secțiile de votare s-au deschis oficial duminică, la ora 7.00 și se vor închide la ora 22.00.

Votarea în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European a început sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 22:00 (ora României), când s-a deschis prima secţie de votare, organizată la Auckland, Noua Zeelandă.

Toate informațiile despre procesul de vot, inclusiv incidentele, sunt livetext pe Libertatea.ro.

Urmărește-ne pe Google News