Din fericire, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale cauzate de această erupție a vulcanului Shinmoe situat la granița dintre prefecturile Kagoshima Miyazaki.

Vulcanul Shinmoe a erupt la ora licală 03:31. Norul de cenușă a ajuns la 5 km în aer, cea mai mare înălțime atinsă de materilalele din craterul său în timpul actualei perioade de activitate, care a debutat la începutul lunii martie, arată Agerpres.

Mai multe roci vulcanice au fost aruncate în aer până la 1.100 de metri distanță și aproximativ 1.400 de metri înălțime.

Specialiștii au decis să mențină nivelul de alertă la 3 pe o scală de 5 și a avertizat că zonele aflate la o distanță mai mică de 3 km de vulcan ar putea fi expuse la ”ploi” cu pietre vulcanice și materiale piroclastice (o combinație de cenușă, gaze și lavă).

În 2015, cel mai mare vulcan din arhipelagul japonez, muntele Aso, a erupt, iar erupția a proiectat coloane de fum până la 2.000 de metri altitudine, determinând autoritțile să crească nivelul alertei pe mare şi să devieze mai multe zboruri

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/Marius Bodochi are un tatuaj făcut… din întâmplare! S-a ales cu el după filmările la un serial TV

FOTO: EPA

 

Urmărește-ne pe Google News