„Acţiunile mele la cea de-a 94-a ediţie a Premiilor Academiei au fost şocante, dureroase şi de nescuzat”, a anunțat Will Smith, potrivit Agerpres.

„Lista celor pe care i-am rănit este lungă şi îi include pe Chris, familia lui, mulţi dintre prietenii mei dragi şi apropiaţi, toţi cei care au fost în public sau (au privit) de acasă. Demisionez din calitatea de membru al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice şi voi accepta orice consecinţe pe care consiliul de administraţie le va considera potrivite”, a spus actorul în vârstă de 53 de ani.

El a afirmat că a „trădat încrederea Academiei”, dar și că „a privat alţi candidaţi şi câştigători de şansa de a sărbători munca lor extraordinară”.

În urma anunțului lui Smith, Academia americană de film a declarat că acceptă demisia acestuia, în timp ce „va continua” ancheta sa disciplinară. Consiliul de administraţie a informat că se va întruni pe 18 aprilie pentru a decide asupra cazului şi a unor eventuale sancţiuni.

Incidentul violent de la gala premiilor Oscar de duminică seară a avut loc după o glumă a lui Chris Rock, despre capul ras al soției lui Smith, care suferă de alopecie.

Producătorul ceremoniei a anunțat, ulterior, că poliția era pregătită să-l aresteze pe Will Smith, dar Chris Rock nu a vrut să depună plângere.

Urmărește-ne pe Google News