CCTV vine cu amănunte și susține că Xi Jinping a făcut anunțul în timpul vizitei la o brigadă a Forței de Rachete a armatei.

În viziunea liderului chinez, armata trebuie „să consolideze în mod cuprinzător formarea și pregătirea pentru război (și) să se asigure că trupele au capacități de luptă solide”.

Soldații trebuie „să își îmbunătățească descurajarea strategică și capacitățile de luptă”, a mai precizat președintele Chinei.

China revendică Taiwanul ca parte a teritoriului său. Susținută militar de SUA, Taiwan duce un conflict continuu cu regimul de la Beijing, amplificat în ultimii ani.

În urmă cu doar câteva zile, China a desfășurat avioane de luptă, drone, nave de război și gărzi de coastă pentru a înconjura Taiwanul. În ultimii doi ani, această desfășurare de forță este cea de-a patra serie de manevre de război la scară largă în jurul insulei.

Xi Jinping a subliniat că armata trebuie să „protejeze cu fermitate securitatea strategică și interesele fundamentale ale țării”, potrivit CCTV.

Urmărește-ne pe Google News