„Decizia de a discrimina industriile de apărare israeliene în Franţa pentru a doua oară ajută duşmanii Israelului în timp de război”, a declarat Gallant, referindu-se la o decizie anterioară a guvernului francez de a exclude firmele israeliene de la un alt târg de armament, în iunie.

El a acuzat Franţa de „punerea în aplicare în mod constant a unei politici ostile faţă de poporul evreu”.

„Vom continua să ne apărăm naţiunea împotriva duşmanilor de pe 7 fronturi diferite şi să luptăm pentru viitorul nostru – cu sau fără Franţa”, a declarat Gallant.

Comentariile tranşante sunt cea mai recentă escaladare în războiul declaraţiilor dintre Macron şi guvernul israelian, în timp ce Israelul îşi intensifică atacurile militare în Liban şi Gaza.

Târgul Euronaval, picătura care a umplut paharul

Miercuri, Franța a decis să interzică firrmele israeliene la târgul comercial Euronaval, care va începe în luna noiembrie, a declarat o sursă anonimă, familiarizată cu această problemă.

Decizia vine pe fondul escaladării divergențelor între președintele francez Emmanuel Macron și premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Interzicerea la Euronavalul francez este ultimul incident dintr-o serie de conflicte diplomatice dintre cei doi, în timp ce armata israeliană își intensifică atacurile în Gaza și Liban.

În ultimele săptămâni, Macron a cerut țărilor de mai multe ori să oprească livrările de arme către guvernul israelian dacă armele sunt folosite în Gaza și Liban și a spus marți cu ușile închise că Netanyahu nu ar trebui să „ignore deciziile Națiunilor Unite”, deoarece „țara lui a fost creată printr-o decizie a ONU”. Ambele intervenții au provocat indignarea lui Netanyahu.

„Domnul Netanyahu nu trebuie să uite că țara sa a fost creată ca urmare a unei rezoluții adoptate de Națiunile Unite”, a spus președintele Franței, Emmanuel Macron, într-o ședință cu ușile închise a Consiliului de Ministri, marți.

Acesta s-a referit la rezoluția adoptată în noiembrie 1947 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite cu privire la planul de împărțire a Palestinei într-un stat evreu și unul arab.

Urmărește-ne pe Google News