Decizia Curții de Apel București a fost pronunțată în 14 octombrie.

„În opinie majoritară: în baza art. 430 Cod procedură penală, admite cererea, formulată de contestatoarea condamnată Youness Amal Vanessa, de suspendare a executării sentinței penale (…) dispune punerea de îndată în libertate a contestatoarei-condamnate Youness Amal Vanessa de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii”. Decizia este definitivă.

Potrivit articolului 430, până la soluţionarea contestaţiei în anulare, instanţa sesizată, luând concluziile procurorului, poate suspenda executarea hotărârii a cărei anulare se cere. Contestația în anulare, pe fond, are termen pe 23 noiembrie.

„În baza art. 430 Cod procedură penală, admite cererea, formulată de contestatoarea condamnată Youness Amal Vanessa, de suspendare a executării sentinței penale nr. 662/*28.05.2021 a Tribunalului București, Secția I Penală, definitivă prin Decizia penală nr. 683/A/27.05.2022 a Curții de Apel București Secția a II-a Penală, pronunțată în dosarul nr. 2567/3/2019. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatoarei-condamnate Youness Amal Vanessa”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Vanessa Amal Youness a fost condamnată pe 27 mai de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzată că a primit 1.000.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la un demnitar al statului român în legătură cu atribuirea licenţelor Microsoft.

Vanessa Amal Youness a luat 700.000 de euro pentru a-l convinge pe Emil Boc să prelungească, pe vremea când era premier, contractele Microsoft.

Potrivit DNA, în perioada februarie – august 2011, Youness ar fi pretins şi ulterior ar fi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT Microsoft pentru produse utilizate în şcoli.

Documentaţia a fost aprobată la data de 6 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, indică DNA. Cu toate acestea, Youness a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel:

  • suma de 720.621 de euro a fost virată în contul unei societăţi controlate de inculpată, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor, 14 iulie 2011
  • restul sumei i-a fost înmânată în numerar, precizează anchetatorii.

Vanessa Youness mai este implicată alături de Gelu Oltean într-un alt dosar de trafic de droguri, cei doi fiind acuzaţi de DIICOT că organizau şedinţe de şamanism în clinica deţinută de femeie în judeţul Dâmboviţa, la care participau zeci de persoane, unde se consuma o băutură tradiţională folosită de triburile din zona Amazon – Ayahuasca.

 
 

Urmărește-ne pe Google News