Platforma a anunțat că a suspendat canalul lui Brand din programul de parteneriat YouTube după acuzațiile grave la adresa sa, ceea ce înseamnă că videoclipurile sale nu mai pot fi monetizate pe platformă.
Comediantul și actorul în vârstă de 48 de ani a fost acuzat de viol, agresiune și abuz emoțional între 2006 și 2013, când se afla în culmea gloriei, lucrând pentru BBC, Channel 4 și jucând în filme la Hollywood. El neagă acuzațiile, spunând că toate relațiile sale au fost consensuale.
Poliția metropolitană a declarat luni că a primit o acuzație de agresiune sexuală în Soho, în centrul Londrei, în 2003. Poliția a adăugat că, deocamdată, nu a fost lansată nicio anchetă.
Suspendarea capacității lui Brand de a câștiga bani de pe canalul său de YouTube este o lovitură majoră pentru finanțele comediantului. YouTube plătește creatorilor o parte din banii pe care îi câștigă din afișarea de reclame alături de videoclipurile lor, ceea ce poate fi o afacere foarte profitabilă.
Brand se pregătise pentru această eventualitate mutându-și multe dintre videoclipurile sale pe site-ul rival Rumble, deși acesta este un canal relativ de nișă care nu îi oferă lui Brand acces la cei 6,5 milioane de abonați pe care i-a strâns în decursul unui deceniu de activitate pe YouTube.
Cu toate că Brand nu mai lucrează pentru instituții media tradiționale, imperiul său media alternativ se bazează în continuare pe mai multe platforme online, precum YouTube, care îi găzduiesc conținutul și procesează plățile. Editorul cărții lui Brand a declarat deja că va pune pe pauză viitoarele proiecte cu interpretul.
Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat: „Am suspendat monetizarea pe canalul lui Russell Brand pentru că a încălcat politica noastră de responsabilitate a creatorilor. În cazul în care comportamentul unui creator în afara platformei dăunează utilizatorilor, angajaților sau ecosistemului nostru, luăm măsuri pentru a proteja comunitatea.”
Experții din industrie au estimat că Brand câștigă probabil între 2.000 și 4.000 de lire sterline pe videoclip, ceea ce, pe baza a cinci videoclipuri pe săptămână, ar putea produce aproape 1 milion de lire sterline pe an.
Ghidul de responsabilitate a creatorilor de pe YouTube prevede că „în cazul în care comportamentul unui creator în afara platformei dăunează utilizatorilor, angajaților sau ecosistemului, platforma poate lua măsuri pentru a-și proteja comunitatea, inclusiv prin suspendarea monetizării”.
ssLazio • 23.09.2023, 15:29
Are timp sa faca ceva cercetari, poate gaseste si urme de umor, ca nu prea avea.
Simona.T • 20.09.2023, 10:37
Destul de periculoase astfel de personaje, ar trebui cumva restrictionat accesul