Potrivit serviciului de urgență Midlands EMS, citat de agenția France Presse, femeia a fost transportată la spital sâmbătă. Din păcate, victima, care avea doar 39 de ani, nu a supraviețuit.

Pasagerii microbuzului au rămas înzăpeziți în proximitatea orașului Mooiplaas, la peste 400 de kilometri de Johannesburg. „Au stat în frig toată noaptea, fără pături, fără nimic. Nu erau pregătiţi pentru asta”, au declarat reprezentanți medicali pentru postul ENCA.

Ninsorile abundente au provocat haos în trafic. Inclusiv autostrada N3, care leagă Johannesburg de orașul-port Durban, a fost închisă pe o porțiune. Compania care se ocupă de întreținerea drumurilor a anunțat duminică dimineața că circulația a fost întreruptă pe o distanță de aproximativ 30 de kilometri.

Condițiile extrem de dificile au făcut ca operațiunile de salvare să se desfășoare greoi, mai ales în zona pasului Van Reenen din Munții Drakensberg. Deși unele vehicule au putut fi escortate în afara zonei afectate, mașinile abandonate au îngreunat eforturile drumarilor și ale voluntarilor care s-au implicat în operațiunile de salvare.

Conform organizației „Arrive Alive”, stratul de zăpadă a atins în unele regiuni până la doi metri. Până duminică, autoritățile nu au putut estima numărul persoanelor și al vehiculelor care mai erau blocate pe drumuri.

Urmărește-ne pe Google News