Potrivit aeronews.ro, zborurile spre coasta de Est a Statelor Unite ar urma să fie operate cu A321ceo (Current Engine Option), model ce are o autonomie de aproape 6.000 de kilometri. Compania Wizz Air are 22 de astfel de aparate de zbor în flotă și trebuie să primească încă 19 până în 2019. Reprezentanții companiei susțin că în luna iunie au mai fost comandate 10 modele care urmează să intre în flotă în 2018 și în 2019.
Primele zboruri transatlantice ale companiei low-cost ar decola de pe aeroportul Luton din Londra către New York și Toronto, notează sursa citată.
Jozsef Varadi, directorul executiv al companiei Wizz Air, a declarat că vrea să obțină un certificat de operator (AOC) britanic. Acest lucru ar permite operatorului să înceapă zboruri directe din Londra spre Statele Unite.
Totodată, introducerea acestor zboruri ar putea anula o parte dintre efectele Brexitului asupra transportatorului aerian.
În cazul în care se confirmă informațiile despre introducerea zborurilor low-cost spre Statele Unite, Wizz Air se va alătura companiilor aeriane Norwegian, WestJet, Aer Lingus, Icelandair, Air Canada și WOW Air, care au în portofoliu curse transatlantice cu avioane monoculoar.
În luna mai, compania Ryanair, considerată cel mai mare operator de zboruri low-cost din Europa, a lansat cel mai ieftin bilet de avion din România.
Citește și Câți bani au fost ascunși sub pernă de o familie de romi din Iași. Averea colosală, făcută de o femeie fără niciun loc de muncă
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro