După ce s-a luat decizia închiderii școlii, elevii au fost ținuți acolo pentru cel puțin două ore, timp în care părinții s-au adunat în fața clădirii așteptând vești, care nu au venit decât aproape de miezul nopții. Directorul i-a anunțat atunci că toți copiii au fost testați și că unii dintre ei vor trebui să intre în carantină. Cei care nu primiseră încă rezultatele testelor COVID au trebuit să rămână la școală peste noapte, astfel că părinților li s-a spus să aducă haine, perne și pilote pentru ca elevii să poată dormi.

Nu se știe cu exactitate câți copii au rămas în interiorul școlii, însă potrivit informațiilor difuzate de postul de televiziune Falun-gong, 35 de elevi au fost plasați ulterior în carantină.

Profesorii și membrii personalului au fost, de asemenea, testați, iar școala a fost închisă temporar.

Și elevii unui liceu din apropiere au intrat în carantină, după ce copilul unei profesoare infectate, care studiază acolo, s-a îmbolnăvit. Alte 16 școli din districtul Chaoyang din Beijing au fost închise deoarece membrii personalului ar fi putut fi expuși la virus atunci când au fost vaccinați cu doza booster în același centru cu profesoara depistată pozitiv, cu doar câteva zile înainte de a fi diagnosticată. În total, peste 400 de persoane au intrat în carantină.

Strategia Chinei în lupta cu COVID

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, China a aplicat strategia „zero COVID” și continuă să aibă această abordare la aproape doi ani de atunci. Strategia presupune, printre altele, carantinarea zonelor în care sunt depistate cazuri și închiderea frontierelor și intră în contrast cu măsurile luate de alte state occidentale sau chiar din Asia, care încep să se redeschidă treptat.

Țări precum Australia, Coreea de Sud sau Singapore, care și-au propus inițial să elimine complet infectările, au renunțat între timp la această politică. Confruntate cu răspândirea variantei Delta, ele preferă acum varianta conviețuirii cu virusul.

Un indiciu că guvernul de la Beijing va continua să impună măsuri foarte stricte pentru combaterea pandemiei este faptul că Ministerul Comerțului a sfătuit populația să se aprovizioneze alimente de bază.

Directiva a fost dată pentru ca cetățenii să nu fie luați pe nepregătite dacă în zona lor va fi instituit un lockdown. Măsura vine și în contextul în care ploile abundente din ultima perioadă au dus la o creștere a prețurilor legumelor și au provocat îngrijorări cu privire la un deficit de aprovizionare.

Foto: Profimedia

 
 

Urmărește-ne pe Google News