Unii dintre cei ucişi erau persoane strămutate, care se adăposteau în şcoli, au declarat salvatorii, relatează News.ro. Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au confirmat atacul, afirmând că au vizat „centrele de comandă şi control” ale Hamas din cadrul a două şcoli din oraşul Gaza.

A fost a treia oară într-o săptămână când şcolile au fost atacate de israelieni.

„Şcolile erau folosite de Batalionul al-Furqan al Hamas ca ascunzătoare pentru agenţii săi terorişti şi ca puncte de comandă folosite pentru planificarea şi executarea atacurilor împotriva trupelor IDF şi a statului Israel”, a precizat IDF.

Mass-media palestiniană a anunţat că în urma atacurilor au murit cel puţin 30 de persoane. Mahmoud Basal, un purtător de cuvânt al Apărării civile palestiniene, a declarat că majoritatea persoanelor decedate erau femei şi copii.

El a adăugat că se crede că mai multe persoane ar fi îngropate sub dărâmături.

Atacurile de duminică, descrise drept „un masacru”

Atacul asupra şcolilor al-Nasr şi Hassan Salama a avut loc în ziua unei lovituri asupra unei tabere pentru persoane strămutate într-un spital din centrul Gazei, în care ar fi murit cel puţin cinci persoane.

Sâmbătă, un atac aerian asupra şcolii Hamama din oraşul Gaza ar fi provocat moartea a cel puţin 17 persoane.

Cu câteva zile înainte, un atac asupra şcolii Dalal al-Mughrabi a dus la moartea a 15 persoane, potrivit oficialilor.

IDF afirmă că are grijă să reducă la minimum riscul pentru civili atunci când efectuează lovituri, însă Apărarea civilă palestiniană a descris atacurile de duminică drept „un masacru”.

Războiul din Gaza a început la 7 octombrie, când Hamas a comis un atac fără precedent asupra Israelului, ucigând aproximativ 1.200 de persoane şi luând alte 251 ca ostatice în Gaza.

Atacul a declanşat o reacţie militară israeliană masivă, care a dus la moartea a cel puţin 39.480 de palestinieni din Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii din teritoriu, condus de Hamas.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News