În urma documentării activităţii infracţionale la care au participat și ofițeri sub acoperire, s-a stabilit faptul că proxenții ar fi beneficiat de sume de bani şi diverse foloase de pe urma practicării prostituţiei de către mai multe femei. Din toată gruparea, 17  proxeneți au fost aduse la audieri la sediul Serviciului Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al D.O.S. – I.G.P.R.
Din primele cercetări ale procurorilor de la Sectorul 1 reise că indivizii racolau străini în plină stradă, chiar în fața hotelurilor în care aceștia stăteau, și le propuneau o distracție tarifată cu o ”fetiță”. În cazul în  care se ajungea la o înțelegere, sclinetul trebuia să scoată din buzunar cel puțin  100 de euro pentru o oră de sex. În rețea sunt și câțiva recepționeri care facilitau prostituatelor întâlnirile fierbinți cu străinii amatori de o hârjoană.
Curajul proxeneților, filați și de ofițeri sub acoperire, este dovedit și de faptul că acționau chiar în zona centrală a Bucureștiului, la doi pași de sediul Poliției Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News