Sveta Luchik a scris la 2 noaptea, sâmbătă spre duminică, pe grupul de Facebook „Help for refugees from Ukraine”, cerând ajutor pentru fiica ei: „Prieteni spuneți-mi unde și cum pot să-mi trimit fata cu nepoatele de 4 luni, triplete? Problema este că va călători singură cu bebelușele și va avea nevoie de ajutor. Doar pe timpul războiului.”

Mesajul a fost redistribuit apoi de zeci de ori și au început să vină răspunsurile, printre ele de la zeci de români care s-au oferit să ajute. Mai mult, postarea bunicii a fost redistribuită în grupul românesc „Uniți pentru Ucraina”, și acolo zeci de români s-au oferit să le găzduiască pe mamă și pe fiicele ei, să le ajute cu transportul, să le ofere haine și alimente.

Din constanța, din Bihor, din Sighet, din Baia Mare sau din București, românii au sărit să sprijine familia, mai ales că tatăl fetițelor, a spus bunica, a ales să rămână să lupte în Kiev, chiar dacă, având trei copii, ar fi putut părăsi Ucraina și să se refugieze în altă țară.

Nu doar românii și-au oferit ajutorul pentru bebelușe și mama lor, oameni din Ungaria, Cehia, Germania, Israel, Canada și chiar Azerbaidjan fiind gata să le primească pe cele patru.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News